Niklas Moisander kipparoi Bremenin bundesliigakarsintaan – ”Kaksi vaikeaa peliä”

© Kuva: Getty Images

Werder Bremen on pelannut kaikista seuroista kaikkein eniten otteluita Bundesliigan historiassa. Se on ollut poissa Bundesliigasta vain yhdellä sarjan 57 kaudesta.

Tällä ja ensi viikolla Werder Bremenillä on kuitenkin edessään täysin uusi haaste, sillä se osallistuu ensimmäisen kerran historiassaan Bundesliigan karsintaotteluihin. Bremen nousi viime viikonloppuna sarjan päätöskierroksella suoran putoajan paikalta sarjan kolmanneksi viimeiseksi ja selviytyi taistelemaan paikastaan auringossa karsintoihin.

Karsinnoissa vastaan asettuu Heidenheim, joka ohitti 2. Bundesliigan päätöskierroksella Bremenin rakkaan vihollisen Hamburger SV:n. Heidenheim on pieni ”kyläseura” eteläsaksalaisesta Baden-Württembergin osavaltiosta, eikä se ole pelannut vielä koskaan pääsarjassa. Jos Heidenheim nousisi, tulisi siitä 57:s seura Bundesliigan historiassa.

Otteluparin ensimmäinen osa pelataan tänään torstaina Bremenissä Suomen aikaa kello 21.30 alkaen. Toinen osaottelu on vuorossa Heidenheimissa tulevana maanantaina samalla kellonlyömällä.

Bremenin urheilujohtaja Frank Baumann myöntää, että hänen joukkueensa on otteluparin selvä ennakkosuosikki.

– Olemme varmasti otteluparin suosikkeja bundesliigajoukkueena, ja viime viikonlopun tulosten perusteella. Emme saa silti olla liian itsevarmoja, sillä Heidenheim on pelannut hyvän kauden, Baumann sanoi Werder Bremenin kotisivuilla.

– Meidän täytyy keskittyä omaan tekemiseemme ja pelata kuten Kölniä vastaan (Bremen voitti lauantain pelin 6-1). Emme saa löysäillä kahdessa ottelussa yhtään, jotta pääsemme tavoitteeseemme sarjapaikan säilyttämisestä.

Werder Bremen ja Heidenheim eivät ole koskaan pelanneet samassa sarjassa, mutta Saksan Cupissa ne ovat kohdanneet kahdesti. Viimeisin kohtaaminen tapahtui tällä kaudella, kun Bremen kaatoi Heidenheimin cupin toisella kierroksella 4-1. Tuolloin Bremen pelasi kuitenkin kotiyleisönsä edessä, mutta nyt edessä on kaksiosainen ottelupari tyhjillä stadioneilla.

– Edessä on kaksi vaikeaa ottelua. Heidenheimin kausi on ollut hyvä, mutta me olemme suosikkeja. Olen varma, että jos pelaamme molemmissa otteluissa kuten Kölniä vastaan, onnistumme säilymään ylhäällä, Werder Bremenin suomalainen kapteeni Niklas Moisander ennakoi.

Ottelut Werder Bremenin ja Heidenheimin välillä ovat nähtävissä Viaplayssa ja Viasatin kanavilla. Molemmat pelit selostaa Tero Kainulainen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.