”Olen homo” – Valioliigapelaaja avautuu arasta aiheesta avoimessa kirjeessä

© Kuva: Juha Tamminen

Nimettömänä pysyttelevä valioliigapelaaja on paljastanut avoimessa kirjeessä olevansa homoseksuaali. Asiasta uutisoi Sky News, jonka mukaan pelaaja ei kuitenkaan ole valmis tulemaan kaapista ulos.

– Olen homo. Jopa sen kirjoittaminen tähän kirjeeseen on minulle suuri askel. Kuitenkin vain perheenjäseneni ja valittu joukko ystäviä ovat tietoisia seksuaalisesta suuntautumisestani. En koe olevani valmis jakamaan sitä joukkueelleni tai managerille, pelaaja kirjoittaa Justin Fashanu -säätiön julkaisemassa kirjeessä.

Hänen mukaansa jalkapallokaan ei ole vielä valmis siihen, että pelaaja tulisi ulos kaapista, vaan se vaatisi ”radikaaleja muutoksia”.

– Miltä tuntuu, kun joutuu elämään tällä tavalla? Päivittäin se voi olla täyttä painajaista. Ja se vaikuttaa enemmän ja enemmän mielenterveyteeni. Minusta tuntuu, että olen loukussa, ja pelkoni on se, että totuuden paljastuminen minusta vain pahentaa tilannetta.

Pelaaja kritisoi pelaajayhdistystä, joka on luvannut tukea kaapista ulos tulevia pelaajia ja tarjota näille terapiaa.

– Olennainen jää huomaamatta. Jos tarvitsen terapeutin, voin varata ajan milloin tahansa.

Pelaajalla onkin selkeä viesti jalkapallojohtajille, jotka ”pyörittävät lajia”. Näiden pitäisi valistaa asiasta faneja, pelaajia, valmentajia, agentteja ja seuraomistajia.

– Jos minä haluaisin ottaa sen askeleen, haluaisin tietää, että minua tuettaisiin matkani jokaisella askeleella. Juuri tällä hetkellä minusta ei tunnu siltä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.