Polvi rikki harjoituksissa – Bayer Leverkusen cup-finaaliin ilman nuorta nousevaa tähteään

© Kuva: Getty Images

Bundesliigakausi on päättynyt, mutta Bayer Leverkusenin kiireet eivät vielä hellitä. Joukkue pääsee tavoittelemaan lauantaina seuran ensimmäistä pokaalia 27 vuoteen, kun se kohtaa Saksan Cupin loppuottelussa Bayern Münchenin. Leverkusenin seurahistorian ainoa cup-voitto on juuri kaudelta 1992-1993.

Jobinpostia finaalin alla Bayer Leverkusen sai siitä, että se joutuu Berliinin finaaliin ilman 19-vuotiasta hyökkäävää keskikenttäpelaajaansa Paulinhoa. Brasilialaisen Paulinhon oikean polven eturistiside repesi tiistain harjoituksissa, ja hänet leikataan perjantaina Innsbruckissa.

Paulinhoa ei nähdä siten myöskään elokuussa pelattavissa Eurooppa-liigan otteluissa, ja seuraavan kauden alustakin menee pitkä siivu ohi suun.

– On uskomattoman suuri sääli ja miltei traagista, ettei Paulinho saa osallistua kauden huipennukseen Berliinissä eikä kauden jatkoon Eurooppa-liigassa elokuussa, Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes kommentoi Kölner Stadt-Anzeigerin mukaan.

– Hänen paha loukkaantumisensa motivoi meitä entisestään voittamaan cupin viikonloppuna myös hänelle.

Niin kymppipaikalla kuin kumpanakin laitalinkkinä pelannut Paulinho siirtyi Leverkuseniin kesällä 2018. Heinäkuussa 20 vuotta täyttävä pelaaja teki tämän kauden 13 bundesliigaottelussaan kolme maalia ja syötti kaksi. Paulinho pelasi lisäksi kaksi ottelua Mestarien liigassa, kaksi Eurooppa-liigassa ja kaksi Saksan Cupissa.

Bayer Leverkusenin maalivahtina pelaa Huuhkajien Lukas Hradecky. Joukkueen kirjoilla on myös kärkimies Joel Pohjanpalo, joka vietti kevätkauden lainalla Kakkosbundesliigan Hamburger SV:ssä.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!