Teemu Tainio pääsi toteuttamaan unelmansa Englannissa – kertoi podcastissa: ”Kruunasi minun urani”

© Kuva: Getty Images

Entinen Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja ja nykyinen Valkeakosken Hakan päävalmentaja Teemu Tainio vieraili Week of Football -podcastissa. Ohjelmassa käsiteltiin erityisesti ”Tornion terrierin” aikaa Tottenhamissa.

Tainio pelasi Spursissa Valioliigaa vuodesta 2005 vuoteen 2008. Suomalainen pelasi lontoolaisseurassa 61 ottelua. Tainio muisteli aikaansa Englannissa, jossa hän edusti myös Sunderlandia ja Birminghamia.

− Kyllä Englannissa niin paljon futista seurataan, että välillä tuntui, että siellä tunnistettiin enemmän kuin Suomessa. Mutta Englannissa oli hienoa huomata, että vaikka ruokakauppaan mennessä joku vanhempi rouvakin tuli juttelemaan futiksesta, Tainio kertoi.

Tainio pääsi täyttämään yhden unelmistaan, kun hän sai edustaa omaa suosikkijoukkuettaan eli Tottenhamia. Lontoossa ihmisillä on paljon valinnanvaraa suosikkiseuran suhteen.

− Ne muistivat aina sanoa sen oman suosikkijoukkueen, oli se vitosdivarin joukkue tai Valioliigan joukkue. Seurauskollisuus on siellä tosi syvällä, Tainio jatkoi.

Tainio voitti Tottenhamin kanssa Liigacupin vuonna 2008. Tainiolta kysyttiin, miten korkealle hän saavutuksen arvostaa.

− Aivan sinne terävimpään kärkeen. Olen monesti sanonut, että kyllä se kruunasi minun urani Tottenhamissa ja uran muutenkin, omassa suosikkijoukkueessa.

Torniolainen muisteli aikojaan Spursissa hyvällä.

− Meillä oli hienoja kausia, mutta ei se olisi ollut sama asia, jos emme olisi voittaneet sitä pokaalia yhdessä. Rankkaan sen tosi korkealle.

Tainio ei saanut terrieri-lempinimeään turhaan. Hän kertoi tästä konkreettisen esimerkin.

− Taisimme pelata Evertonia vastaan. Silloin mietin, kun oli ollut paljon loukkaantumisia, että jos kokeilisi pelata tämän pelin vähän iisimmin. Se meni ihan päin persettä. Se on joko-tai minun kohdalla. Joko mennään täysillä tai sitten ei ollenkaan. Se jäi lyhyeksi kokeiluksi.

Nyt Tottenham taistelee Valioliigan päätöskierroksilla europaikoista. Joukkue on tällä hetkellä kahdeksannella sijalla. Spurs voitti Pohjois-Lontoon derbyssä verivihollisensa Arsenalin ja ohitti ”Tykkimiehet” sarjataulukossa.

Tottenhamin ja muiden joukkueiden kovan europaikkataistelun huipennuksen näet Viaplaylta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.