Tunnetuksi noussut saksalaisreportteri puhui työstään siirtomarkkinoilla – paljasti samalla, mikä on huhuissa pyörineiden Kai Havertzin ja Thiago Alcântaran tilanne

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kirjoitimme aiemmin italialaistoimittaja Fabrizio Romanosta, joka oli Bleacher Reportin haastattelussa kertomassa, millaista on tehdä siirtomarkkinoista raportoivan toimittajan töitä.

Toinen Bleacher Reportin esittelemä toimittaja on saksalainen Christian Falk, joka kirjoittaa saksalaiselle Bildille. Falkilla on Twitterissä yli 96 500 seuraajaa.

Falk on noussut viimeisen vuoden aikana entistä tunnetumpaan asemaan jalkapallopiireissä. Hän muun muassa uutisoi aktiivisesti Leroy Sanén siirrosta Manchester Citystä Bayern Müncheniin.

Falk on erityisen hyvin perillä müncheniläisseuran tapahtumista, mutta seuraa muutenkin tarkasti Euroopan huippusarjojen siirtomarkkinoita.

− Aloitin toimittajana, koska koin, että uutisia oli niin paljon. Näen, että jalkapallotoimittajilla on oma tehtävänsä. Ennen toimittajat olivat kuin portinvartijoita ja päättivät, mitkä asiat päätyvät lehteen ja mitkä eivät.

− Nykyisin rooli on kertoa, ovatko uutiset totta vai tarua. Ihmisten on tärkeää saada tietää, mitä uutisia kannattaa uskoa ja mitä taas ei, Falk jatkoi.

Falk kertoi, että joskus työ on vaikeaa, sillä alalla on tärkeää pystyä pitämään hyvät suhteet myös kollegoihin. Siksi toisten journalistien uutisten tuomitseminen julkisesti epätosiksi on sellainen asia, jota Falk ei tykkää tehdä.

Joskus niinkin pitää silti tehdä. Falk on aloittanut toimittajana vuonna 2006 ja toimii nykyään Bildissä jalkapallo-osaston pomona. Matkalla on ehtinyt tapahtua kaikenlaista.

Falk muistutti, että ihmisille kannattaa olla aina ystävällinen, sillä heidän kanssaan saattaa olla vielä myöhemmin tekemisissä.

− Bayernissa tapaa ihmiset usein kahteen kertaan, ensin pelaajina ja sitten jossakin tehtävissä seurassa. Niko Kovač oli ennen pelaaja ja nyt valmentaja, Hasan Salihamidžić oli pelaaja ja nyt urheilutoimenjohtaja. Oliver Kahn oli pelaaja ja hänestä tulee pian toimitusjohtaja.

Falkin mukaan Sanén siirto oli hänelle iso asia, mutta siirtomarkkinoiden hektisyyden takia fanien mielenkiinto on ehtinyt jo toisaalle.

− Vuosi on ollut pitkä, mutta nyt se (Sanén siirto) on valmis. Ihmiset tosin ovat alkaneet kysyä minulta seuraavaksi Kai Havertzista!

Bayer Leverkusenin nuorta hyökkääjää on huhuttu erityisesti Valioliigaan Chelseaan. Toinen huhujen keskellä ollut pelaaja on Thiago Alcântara, jota viedään muun muassa Liverpooliin.

− Eniten minulta kysellään huhuja Thiagosta, ja minä vastaan, että hän lähtee Bayernista, Falk paljasti.

Falk kertoi, että sosiaalisen median takia kaikilla on nykyään mahdollisuus kirjoittaa mitä tahansa. Tämä on juuri sitä, mistä Falk aiemmin puhui: Twitterissä esimerkiksi lentelee uutisia suuntaan ja toiseen, ja ihmisten on vaikea tietää, mikä on totta.

Falk huomautti, että toimittajan pitää miettiä, milloin uutinen on varma ja siitä kannattaa kertoa. Lähteistä tulleiden tietojen pitää olla vedenpitäviä.

Mutta kun pääsee mehevän skuupin äärelle, tunne on toimittajalle hieno. Ja kun uutinen on julkaistu, alkaa fanien kuhina siirron ympärillä. Toimittajalle esitetään kysymyksiä ja puhelin miltei räjähtää viestien määrästä.

Koronaviruspandemia on sekoittanut jonkin verran siirtomarkkinoita, mutta hankintoja tehdään siitä huolimatta.

− Agentit ovat olleet turhautuneita, kun asiat eivät ole edenneet. Bayern puolestaan keskittyi vain yhteen asiaan, ja se oli Sanén siirron saattaminen maaliin.

Falk paljasti lopuksi, että Chelsea todella on lähimpänä hehkutetun Havertzin hankkimista. Lontoolaisseura ei kuitenkaan kohtaa nyt niin paljon kilpailua hyökkääjästä kuin ennen koronaviruksen puhkeamista, koska seurat eivät uskalla käyttää niin paljon rahaa kuin aiemmin.

Kävi miten kävi, siirroista raportoivalle toimittajalle markkinat tarjoavat koko ajan jännitystä.

− Ison siirron skuuppaaminen on meille kirsikka kakun päälle!


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!