Veikkausliigan ensikierroksen avauskokoonpanot julki – IFK Mariehamnin puolustuslinja yllättää, SJK:lla nuori debytantti

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliigan kauden 2020 avauskierros käynnistyy keskiviikkona kello 18.30. Ohjelmassa on viisi ottelua, ja avauskokoonpanot on julkaistu.

Erittäin mielenkiintoinen on IFK Mariehamnin avauskokoonpano, sillä joukkueen puolustuslinjassa on peräti neljä pelaajaa, joiden kaikkien tutuin pelipaikka on puolustuksen laidalla. Laidalle on kokoonpanopiirustuksessa sijoitettu Mikko Sumusalo ja Aapo Mäenpää, ja keskuspuolustukseen Kalle Taimi ja Lassi Järvenpää. Taimi ja Järvenpää ovat kyllä jonkin verran topparinakin pelanneet, mutta parhaiten heidät tunnetaan oikean laitapuolustajan tontilta.

IFK Mariehamnin vaihtopenkiltä löytyvät kuitenkin keskuspuolustajat Frankline Okoye ja Tarik Hamza, joten ratkaisu lienee, pelillinen eikä pakon sanelema. Penkille jäi myös aivan kauden alla vihreäpaitojen joukkueeseen liittynyt hyökkääjäkonkari Akseli Pelvas.

IFK Mariehamn kohtaa sarja-avauksessaan Tampereen Ratinassa Ilveksen, jonka avauskokoonpano on melko odotettu. Ilveksen avauksessa tilaisuuden saa 18-vuotias Eetu Mömmö, josta povataan yhtä kauden läpimurtopelaajista. Mömmö pelasi viime syksynä uransa ensimmäisen veikkausliigaottelun ja teki Kakkosen avauskierroksella 13. kesäkuuta hattutempun.

Hyvin mielenkiintoisia pelaajaratkaisuja teki myös SJK, joka aloittaa sarjan kotipelillä TPS:ää vastaan. SJK:n avauskokoonpanonsa veikkausliigadebyyttinsä tekee 18-vuotias toppari Matias Vainionpää. Seuran oma kasvatti on pelannut urallaan vain kaksi miesten sarjaottelua, viime syksynä SJK Akatemian joukkueessa Kakkosessa. Hyökkäyksessä nähdään viime kaudella 15 minuuttia Veikkausliigaa pelannut 19-vuotias Daniel Håkans.

Vaihtopenkille SJK jätti muun muassa kovatasoiset Jude Arthurin ja Denis Oliinykin. Vaihdossa on myös Veikkausliigan yhden kauden nollapeliennätyksen haltija Walter Viitala, sillä tolppien välissä pelaa Jesse Öst.

Sarjanousija Haka joutuu aloittamaan kauden ilman pelintekijäänsä Anton Popovitchia. Legendaarisen Valeri Popovitchin pojan pääsarjadebyytti lykkääntyy ilmeisesti siksi, että hän sai Suomen Cupin ottelussa HJK:ta vastaan pienen tällin. Kohutut hyökkääjät Eero Markkanen ja Salomo Ojala ovat yhtä aikaa avauksessa.

Ottelussa FC Lahti-HJK vieraiden kapteeni Nikolai Alho on toipunut peli- ja avauskokoonpanokuntoon. Hyökkäyksessä Tim Väyrynen on nokkimisjärjestyksessä Roope Riskin edellä. Lahden Kari Arkivuo aloittaa vaihtopenkillä.

Keskiviikon ohjelmassa ovat ottelut Ilves-IFK Mariehamn, SJK-TPS, FC Lahti-HJK, HIFK-KuPS ja FC Haka-FC Honka.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!