Veikkkausliigahyökkääjä joutui odottamaan vuosikymmenen unelmansa toteutumista: ”Aloin salaisesti kannattamaan Hakaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Samuel Chidistä tuli Hakan ihailija jo ennen kuin laitahyökkääjä pelasi itse seurassa. 29-vuotias nigerialainen debytoi keskiviikkona Honkaa vastaan Veikkausliigassa vuosikymmen Suomeen saapumisensa jälkeen.

Chidi päätyi Suomeen vuoden 2009 lopussa saatuaan sopimuksen RoPS:ista. Rovaniemeläisseura pelasi tuolloin Ykköstä ja loukkaantumisista kärsineen pelaajan oli vaikea saada peliaikaa sarjan kärkipään ryhmästä.

RoPS ei käyttänyt sopimuksen optiota toisesta kaudesta, minkä seurauksena Chidi sai tahkota kausia alemmissa sarjoissa Atlantis FC:n, Jipon ja Legirus Interin väreissä. Rovaniemellä jatkosopimus olisi tuonut veikkausliigadebyytin välittömästi.

Nyt se tapahtui vasta vuosikymmen myöhemmin Hakassa. Kun Chidi pääsi vuonna 2018 valkeakoskelle testeihin, nigerialaisen unelma oli täyttynyt.

– Kun tulin Suomeen, niin seurasin pelejä ja tykkäsin siitä miten Haka pelasi ja silloin joukkueessa olivat muun muassa Obi Metzger ja Mohamed Koroma. Aloin salaisesti kannattaa Hakaa ja olen seurannut sitä siitä lähtien. Sitten, kun sain mahdollisuuden tulla tänne testiin, niin päätin antaa kaikkeni ja tarttua tilaisuuteen kaksin käsin, Chidi muisteli salaista rakkauttaan Hakaa kohtaan seuran verkkosivuilla.

Chidi viimeisteli viime kaudella kahdeksan maalia Ykkösessä. Nigerialainen oli yksi Hakan nousun takuumiehiä.

Chidi kiittää noususta nykyiselle tasolleen Hakan valmentajaa Teemu Tainiota.

– Se on kaikki Temen ansiota. Hän on ensimmäinen valmentaja joka näkee minut ja joka on antaa minulle luottamusta olla kentällä oma itseni. Hän antoi minulle vapauksia kentällä joita muut valmentajat eivät ole minulle antaneet, Chidi kehui.

– Olen niin ylpeä, että tässäkin iässä voi debytoida Veikkausliigassa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.