Bayern Münchenin superlupauksen seuraava haaste on pysäyttää Lionel Messi – ”Alphonso pitää huolen hänestä”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin puheenjohtajalla Karl-Heinz Rummeniggella on täysi luotto joukkueen nuoreen laitapuolustajaan Alphonso Daviesiin, jonka seuraava tehtävä on pysäyttää kuusinkertainen Ballon d’Orin voittaja, Barcelonan ykköstähti Lionel Messi.

Daviesilla tulee marraskuussa täyteen vasta 20 vuotta, mutta hän on vallannut Bayernin puolustuksen vasemman laidan itselleen. Kanadalaispakki liittyi Bayerniin tammikuussa 2019 Vancouver Whitecapsista ja on tähän mennessä pelannut müncheniläisseurassa 46 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä neljä maalia ja syöttänyt kahdeksan.

Perjantaina Daviesilla on edessään kenties uransa toistaiseksi suurin haaste, kun Bayern München kohtaa Barcelonan Mestarien liigan puolivälierässä. Bayern on otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta 33-vuotias Messi voi omalla panoksellaan kääntää pelejä ympäri. Tällä kaudella Messi on pelannut 43 ottelua tehden niissä yhteensä 31 maalia ja syöttäen 26.

Davies loisti neljännesvälierävaiheessa Chelseaa vastaan, ja hänet valittiin Saksan Bundesliigassa kauden tulokkaaksi, mutta Messiä vastaan pelaaminen on ihan oma lukunsa. Rummenigge uskoo kuitenkin, että Davies on oikea pelaaja pysäyttämään yhden kaikkien aikojen jalkapalloilijoista.

– Alphonsolla oli mahtava kausi, ja hänet äänestettiin oikeutetusti kauden tulokkaaksi, sanoi Rummenigge Saksan Skyn haastattelussa.

– Jos Messi pelaa hänen vasemmalla laidallaan, Alphonso pitää huolen hänestä. Siitä tulee vaikea, mutta mielenkiintoinen tehtävä. Daviesin ohi ei ole menty harhauttamalla tai juoksemalla monesti tällä kaudella.

Daviesille Messin kohtaaminen ei merkitse vain maailman parhaan pelaajan, vaan myös hänen idolinsa kohtaamista.

– Minulla oli nuorena tapana katsoa hänen pelaamista koko ajan ja nyt puolustan häntä vastaan. Siitä tulee täysin erilainen kokemus, kommentoi Davies UEFA:n nettisivuilla.

– Mutta minun on vain pelattava omaa peliäni, pidettävä kaikki ennallaan ja toivottavasti pärjään parhaani mukaan häntä vastaan.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.