Toinenkin Eurooppa-liigan loppuottelija saatiin selville maanantai-iltana, kun Serie A:n tämän kauden kakkonen Internazionale kaatoi murskalukemin 5-0 ukrainalaisen Shakhtar Donetskin. Inter kohtaa perjantaina kello 22 pelattavassa loppuottelussa kilpailun ennätykselliset viisi kertaa voittaneen Sevillan.

– Saan ilokseni todeta, että olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että fanimme saivat nähdä Interin yltävän ensin välieriin ja nyt Eurooppa-liigan finaaliin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Haluamme tietysti tarjota heille lisää ilonaiheita, mutta tiedämme myös, että kohtaamme erittäin kokeneen vastustajan, Interin valmentaja Antonio Conte sanoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Sevilla on voittanut tämän kilpailun jo viisi kertaa, joten meidän täytyy valmistautua heitä vastaan samoin kuin teimme Shakhtaria vastaan.

– Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka joukkue antaa kaikkensa täydellä innolla ja omistautumisella. Olen iloinen myös siitä, että pelaajat uskovat siihen, mitä teemme. Minusta me pelasimme erittäin rohkean ottelun.

5-0-lukemat merkitsivät Eurooppa-liigan historian suurinumeroisinta voittoa yhdessä välieräottelussa. Shakhtar jäi siis historiaan ikävällä tavalla, ja valmentaja Luis Castro olikin luonnollisesti myrtynyt.

– Edistyimme Euroopassa mahtavasti tähän päivään saakka. Luovutimme pelin vastustajallemme. Tunsimme Interin prässin hyvin, muttemme mahtaneet sille mitään. Hävisimme mahtavalle joukkueelle, joka ansaitsi tämän voiton, portugalilaisvalmentaja myönsi.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Tähän peliin saakka matkamme oli mahtava. Tietysti olemme pettyneitä tulokseen. Sen vuoksi kaikki muistavat tämän taipaleen päättyneen hyvin surullisesti. Emme olleet oma itsemme toisen maalin jälkeen, ja valmentajan pitää aina ottaa siitä vastuu.

– Meillä oli maalipaikkoja, mutta valitettavasti Marcos Antonio ja Junior Moraes eivät tehneet maalia. Kun Inter teki toisen maalinsa, yksinkertaisesti romahdimme. 2-0 -maalin jälkeen teimme monia karmeita virheitä, Castro kuittasi.

Interin belgialaishyökkääjä Romelu Lukaku teki pelissä kaksi viimeistä maalia, ja on onnistunut maalinteossa nyt kymmenessä Eurooppa-liigan ottelussa putkeen. Eurooppa-liigan/Uefa Cupin historian pisin maaliputki alkoi jo marraskuussa 2014, ja sen aikana Lukaku on tehnyt kymmenessä perättäisessä ottelussa 14 maalia. Maalisyöttöjä on kertynyt neljä. Maalit ovat syntyneet Evertonissa, Manchester Unitedissa ja nyt Interissä.

Lukaku, Ashley Young ja nyt sairastuvalla oleva Alexis Sánchez pääsevät tavoittelemaan revanssia Sevillasta kahden ja puolen vuoden takaa. Kolmikko hävisi Sevillalle maaliskuussa 2018 vielä Manchester Unitedin paidassa pelatessaan ja siirtyi sittemmin joukolla Interiin.

Squawka

@Squawka
March 2018: Man Utd's Romelu Lukaku, Ashley Young and Alexis Sánchez are knocked out of the #UCL by Sevilla.

August 2020: Inter's Romelu Lukaku, Ashley Young and Alexis Sánchez progress to the #UEL Final to take on Sevilla.

Squawka Live

@Squawka_Live
Romelu Lukaku, Ashley Young and Alexis Sánchez will be playing in the 2019-20 Europa League final.

Manchester United will not. #UEL