Entiseltä huippuvalmentajalta väkevä väite Maurizio Sarrin Juventus-potkujen syistä: ”Ryhmä sooloilijoita”

© Kuva: Getty Images

Entinen huippuvalmentaja Arrigo Sacchi uskoo vahvojen näkemyserojen olleen suurin tekijä Maurizio Sarrin potkuihin Juventuksesta.

Sarri erotettiin lauantaiaamuna tehtävästään vain yhden vuoden jälkeen. Juventus oli hävinnyt päivää aiemmin Mestarien liigan neljännesvälieräparinsa Lyonille.

Sarrin korvasi yllätysvalintana seuralegenda Andrea Pirlo (lue lisää):

Sacchin mielestä Sarri otti alusta alkaen mahdottoman tehtävän vastaan.

– Hän olisi tarvinnut kärsivällisyyttä ja yhteistyötä seuralta, mutta Juventuksen johtoporras uskoi aina erilaisiin arvoihin, valmentajalegenda kertoi La Gazzetta dello Sportille.

– Talossa oli motto: ”Voitto on ainoa asia, joka merkitsee”. Samalla he hylkäävät sellaisia tekijöitä, kuten meritiitit, kauneuden, tunteet, viihteen, harmonian, kulttuurin ja evoluution.

Sacchi näki ongelmana myös Juventuksen joukkueen. Sarrille periytyi Massimiliano Allegrin jäljiltä menestyksestä kylläinen ja ikääntynyt miehistö.

– Sarri peri joukkueen, joka oli väsynyt menestyksestä kahdeksan peräkkäisen Serie A -mestaruuden jälkeen. Ryhmä sooloilijoita, joita ei kiinnostanut taistella tai juosta joukkuetovereidensa puolesta. Se oli aivan utopiaa, että Sarri olisi pystynyt tuomaan joukkueeseen harmoniaa ja yhteenkuuluvuutta.

– Eurooppassa voittavat joukkueet ovat hyökkääviä kollektiiveja. Italiassa voitetaan puolustavalla ja individualistisella jalkapallolla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.