Eurooppa-liigan yllätyssankari löysi kadonneen maalivireensä kreivin aikaan: ”Se on minun erikoisuuteni”

© Kuva: Getty Images

Luuk de Jong löysi kadonneen maalivireensä kreivin aikaan, kun Sevilla nujersi Internazionalen Eurooppa-liigan finaalissa perjantai-iltana. Hollantilaishyökkääjä onnistui kahdesti maalinteossa ja kaiversi samalla nimensä europelien historiankirjoihin.

De Jong puski Sevillan 1-1-tasoihin Jesus Navasin syötöstä finaalin pelin 12. minuutilla, ja osui toistamiseen noin 20 minuuttia myöhemmin Ever Banegan keskityksestä. Hänestä tuli samalla historian ensimmäinen pelaaja, joka joka on tehnyt kaksi puskumaalia Eurooppa-liigan tai Mestarien liigan finaalissa.

De Jong onnistui kuluneen sarjakauden aikana vain kuudesti maalinteossa, mutta viime sunnuntaina hän nousi joukkueensa ratkaisijaksi myös Manchester Unitedia vastaan. Vahva esitys välierässä palkittiin asiantuntijat yllättäneellä avauksen paikalla perjantain finaalissa, mikä tietysti teki de Jongista erityisen tyytyväisen.

LUE MYÖS: Antonio Conte lähtökuopissa – sanoi suorat sanat heti finaalitappion jälkeen: ”Tapaamme ensi viikolla”

– Aamulla hän (Julen Lopetegui) kertoi minulle, että olen avauksessa. Sanoin, että olen aina valmis ja tänään kaikki sujui onneksi hyvin, de Jong kertoi ottelun jälkeen Virgin Medialle.

Internazionale päästi päättyneen Serie A -kauden aikana vain yhden puskumaalin, minkä takia de Jongin saavutus oli entistä erityisempi. 29-vuotias kärkimies pitää päämaaleja kuitenkin hänen omana vahvuutenaan.

– Se on minun erikoisuuteni. Ensimmäisessä maalissa keskitys Navasilta oli täydellinen ja toisessa osumassa Banegan keskitys oli myös mahtava, de Jong kiitteli.