Veikkausliigan sarjakärki HJK tarjosi kotiyleisölle oikein kunnon maalijuhlat, kun se rökitti IFK Mariehamnia peräti maalein 6-1. Vastakkain olivat viiden ottelun kuntopuntarin kaksi parasta, mutta ottelusta muodostui kaikkea muuta kuin tasainen. Laukaukset kohti maalia HJK voitti 12-3.

Avausmaalin teki 8. minuutilla Riku Riski, joka jatkoi Luis Carlos Murillon nappikeskityksen hienosti suoraan ilmasta maaliin. Vierasjoukkue IFK Mariehamn ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan tuli tasoihin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Veikkausliigan maalitilastoa johtava Albion Ademi laukoi kauden kymmenennen maalinsa kauniisti vapaapotkusta.

Kauaa HJK ei jäänyt tasatilanteeseen roikkumaan, vaan heti perään Atomu Tanaka teki 2-1 -voittomaalin Riku Riskin hyvästä takaviistoon syötöstä. Maali oli Tanakalle kauden ensimmäinen.

Ilta oli Riskin veljesten, sillä molemmat tekivät ottelussa kaksi maalia. 3-1 – ja 4-1 -osumat menivät Roope Riskin nimiin. IFK Mariehamnin puolustus oli koko avausjakson pahoissa vaikeuksissa, mutta etenkin kolmannessa maalissa haparoivat sekä maalivahti Oskari Forsman että toppari Frankline Okoye.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
TAUKO: HJK vs IFK M 4-1

8' Riski Ri 1-0
10' Ademi 1-1
11' Atom 2-1
28' Riski Ro 3-1
41' Riski Ro 4-1

#HJK #HJKIFK #Veikkausliiga

Okoyen ilta musteni lopullisesti 68. minuutilla, kun hän puski epäonnisesti omaan maaliin Atomu Tanakan kulmapotkun. Viisi minuuttia myöhemmin Riku Riski teki loppunumeroiksi 6-1.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Jo neljäs maali Riskin veljeksille - nyt myös Riku kaunistelee toisen kerran lukemia #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3675457

Ville Suutarinen

@suutvil
Kuntopuntarin kärki nurin 6-1-lukemin. Tätä on ollut ikävä. Tätä on Klubi. #Veikkausliiga

HJK johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ennen Interiä ja KuPS:ia, mutta se on pelannut ottelun kaksikkoa enemmän. IFK Mariehamn on viidentenä.