Helsingin IFK voitti Turun Palloseuran 2-0 maanantaina Veikkausliigassa.

Avauspuolikas edettiin lähinnä tarkan puolustuspelaamisen parissa. HIFK teki ensimmäisen vaihtonsa jo 25. minuutilla, kun joukkueen viime kauden paras maalintekijä Tiquinho loukkasi polvensa ja teki tilaa John Fagerströmille.

Helsinkiläiset olivat tehdä maalin heti toisen jakson alussa, kun Jani Bäckman täräytti pallon ylärimaan.

Kotijoukkue sai lopulta osumansa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Jabar Sharza asetteli pallon rangaistusalueen tuntumassa oikealle jalalleen ja täräytti komean kudin ylänurkkaan. TPS:n maalivahti Jere Koponen jähmettyi tolppien välissä paikalleen. 1-0.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Napakymppi! Jabar Sharzan hieno kaukolaukaus yllättää TPS-vahti Koposen! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3664693

Isännät sinetöivät voittonsa hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Joel Mattsson petasi rangaistusalueelle tekopaikan Bäckmanille, joka toimitti pallon lähietäisyydeltä takakulmaan. 2-0.

Bäckman kruunaa iltansa - taululle 2-0 ja kotiyleisö onnellisena kotimatkalle! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3664700

HIFK on pelannut valmentajavaihdoksensa jälkeen viisi ottelua tappioitta ja voittanut niistä neljä. Tähtirinnat on kahdeksan ottelun jälkeen taulukossa neljäntenä, kolme pistettä perässä sarjakärki FC Interiä, joka on pelannut ottelun enemmän.

Sarjanousija TPS jatkaa viimeistä edellisenä. Turkulaiset ovat keränneet kahdeksasta ottelusta yhteensä vain kolme pistettä.

FC Honka ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelasivat maanantain toisessa Veikkausliigan ottelussa 0-0-tasapelin.