Jonatan Johansson haluaa TPS-taustaiset pelaajat takaisin Turkuun – uusi päävalmentaja vei seuran heti 2020-luvulle: ”Näin heti, että siinä on puute”

© Kuva: Tiina Pirilä
KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli jo mukana Rovaniemellä, kun TPS haki tärkeän 3-2-vierasvoiton, mutta torstaina tuoreella päävalmentajalla on edessään kotidebyytti. Johansson avasi monia ajatuksiaan Tepsin nykyhetkestä ja tulevaisuudesta seuran tekemässä videohaastattelussa (koko haastattelu jutun lopussa).

TPS isännöi tänään, torstaina, FC Honkaa Veritas Stadionilla. Johansson palaa pitkän tauon jälkeen kotiyleisön eteen, tällä kertaa päävalmentajana.

– Varmasti on jännitystä, kun astelee Veritas Stadionille. Se on hieno paikka pelata futista. Tepsi-fanit ovat olleet hienosti mukana ja toivottavasti nyt kotona vielä vahvemmin. Toivon, että siitä tulee hieno ilta, Johansson kertoo.

Sitten itse asiaan. TPS:n ainoa tavoite tällä kaudella on säilyttää sarjapaikka. Tommi Pikkarainen sai tehdä nopeasti tilaa Johanssonille, kun Palloseuran kausi lähti vaisusti käyntiin. Johansson on hyvin perillä siitä, missä TPS tällä hetkellä menee. RoPS-voitto oli erittäin tärkeä, niin sarjataulukon kuin henkisen puolenkin kannalta.

Nyt Johansson lähtee kehittämään joukkuetta oman maun mukaansa. Suomea 107 kertaa edustanut maajoukkuelegenda on tunnistanut joukkueensa tärkeimmät kehityskohteet.

– Meillä liian moni pelaaja ei ole täyden ysikympin kunnossa. Se ei ole kenenkään vika. Siihen vaikuttaa moni asia, kuten loukkaantumiset ja tämä koronatauko. Onneksi on viisi vaihtoa, että ottelun aikana voi vaihtaa paljon pelaajia.

– Meidän pitää olla myös parempia pitkien hyökkäysten kanssa. Meidän pitää pystyä pitämään palloa paremmin. Se on yksi asia, mihin olemme keskittyneet enemmän tällä viikolla, että pystyisimme pitämään palloa nimenomaan keskikentällä ja hyökkäysalueella, Johansson toteaa.

TPS vahvisti valmennusryhmäänsä Johanssonin tultua mielenkiintoisella nimellä, kun Daniel Rantanen aloitti työt data-analytiikan parissa. Rantanen löytyi Johanssonin suhteilla, ja päävalmentaja onkin erittäin tyytyväinen siihen, että seurassa pystytään hyödyntämään paremmin pelistä saatava informaatio.

– Pelistä tulee nykyään niin paljon dataa ja infoa, se on päävalmentajan vaikea tehdä sitä yksin ja ymmärtää, mistä ne tiedot tulevat, miten niitä käyttää ja miten kertoa siitä joukkueelle. Näin heti, että siinä on puute ja tarvitsemme sellaisen ihmisen. Hän (Rantanen) on todella pätevä siinä.

– Alussa hänen tehtävänsä on paneutua erikoistilanteisiin, mutta tulevaisuudessa haluamme hyödyntää häntä myös pelaajaprofiloinnissa ja pelaajaostoksissa. Tällä hetkellä hän auttaa vastustajan ja meidän omien pelaajien analysoinnissa, Johansson avasi Rantasen toimenkuvaa.

Johanssonilla riittää töitä TPS:ssä. Kuva: Tiina Pirilä, TPS.

Niin, pelaajaostoksissa. Johanssonilla on käytössään tällä hetkellä keskinkertainen veikkausliigajoukkue, joka pitäisi pitää sarjassa. Johansson kehuu ryhmäänsä, mutta selvää on se, että päävalmentaja toivoo seurajohdolta varoja myös hankintoihin. TPS:ssä täytyy kuitenkin muistaa karut realiteetit, Palloseura ei varsinaisesti ui rahassa.

– Tutustun vielä joukkueeseen. Siellä on paljon hyvää ja lupaavia kavereita. Meillä on tiettyjä puutteita pelaajaryhmässä. Mielessäni on myös sellaisia pelaajatyyppejä, joita haluaisin tuoda tähän. Pitää myös olla realisti. Ensinnäkin hyviä pelaajia on vaikea saada tähän paikkaan, lisäksi budjetti vaikuttaa siihen. Nämä kaksi asiaa vähän määrää sitä.

Johanssonin toiveissa olisi löytää TPS-taustaisia pelaajia. Sellaisia onkin Veikkausliiga pullollaan. Alkukaudesta TPS:n vanhat pelaajat ovat iskeneet maaleja uusien seurojensa hyväksi.

– Jos löytyy oma pelaaja tai oma junnu tai sitten entinen oma pelaaja, joka olisi tyrkyllä ja hänellä olisi liigakokemusta, niin tällaisia pelaajia haluaisin mieluiten tähän paikkaan. He olisivat tottuneita Tepsiin, liigaan ja tähän ympäristöön. Siinä on aina pieni riski, kun tuo täysin uuden pelaajan. En sulje sitäkään silti pois, Johansson huomauttaa.

Johanssonin haastattelusta on helppo aistia, että Turun Palloseurassa on alkamassa tietyllä tapaa täysin uusi aikakausi. Vielä on mahdotonta sanoa, mihin tämä johtaa, mutta ensiaskeleet ovat olleet lupaavia. Joko vihdoin Palloseuran yllä leijunut päämäärättömyys olisi tulossa tiensä päähän?

Voit katsoa Jonatan Johanssonin haastattelun kokonaisuudessan alta. Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!