Juventuksen puheenjohtaja Fabio Paratici avaa Andrea Pirlon yllätysvalintaa seuran uudeksi päävalmentajaksi. 41-vuotias seuraikoni vahvistettiin yllättäen lauantai-iltana saman päivän aikana erotetun Maurizio Sarrin korvaajaksi.

Juventuksen luotsaaminen on Pirlon uran ensimmäinen ammattilaispesti. Italialainen ehdittiin vasta heinäkuun lopussa pestata seuran reservivalmentajaksi. Alle 23-vuotiaiden joukkue pelaa Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Sarrin potkuja edelsi Juventuksen putoaminen Mestarien liigan neljännesvälierissä Lyonia vastaan. Paraticin mukaan päätös oli tehty jo ennen perjantain ottelua.

– Olimme jo tehneet arviomme ennen Lyon-ottelun tulosta. Olemme jo aiemmin sanoneet, ettei yksi ottelu määritä valmentajan tulevaisuutta, Paratici kertoi Sky Sport Italialle.

– Päätös ottaa Pirlo sisään tuli luonnostaan. Hän on henkilö, joka on pelannut kanssamme ja ollut aina yhteyksissä. Uskomme hänen olevan luotu menestymään. Hän oli sitä pelaajana ja uskon häneltä löytyvän itseluottamusta toistaa se valmentajana.

– Andrealla on sama visio valmentamisessa, mikä hänellä oli peliurallaan. Sillä tarkoitan laadukasta jalkapalloa, joka perustuu kovaan työntekoon. Hän haluaa tarjota tietynlaista jalkapalloa, jota Euroopan huippuseurat tulevat seuraamaan perässä.

Paratici kertoi myös, missä vaiheessa ongelmat Sarrin valmentamisessa huomattiin.

– Siellä oli monia hetkiä, joista huomasimme ettei homma toimi. Ei ollut mitään yksittäistä. Tulimme tähän päätökseen yksinkertaisesti pitkän kauden jälkeen. Vaikka voitimme Scudetton, Juventus-pomo perusteli.