Mestarien liiga – ennakko: Bayern München tuskin voisi isompi ennakkosuosikki enää olla

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoiltana kello 22 Suomen aikaa toisesta paikasta Mestarien liigan finaaliin mittelevät Lyon ja Bayern München. Jo selvillä oleva toinen loppuottelija on PSG, joka kaatoi RB Leipzigin tiistain välierässä selkeästi 3-0.

Lyonille ei moni megalomaanista saksalaisvastustajaa vastaan mahdollisuuksia ennakoon anna. Ei niitä toki puolivälierässäkään paljoa jaettu, mutta niin vain välierissä nähtiin kaksi ”farmer’s league” -seuraa. Manchester City taipui ranskalaisten käsittelyssä viime lauantaina lukemin 3-1.

Bayernin marssi kohti kannua eteni viimeksi perjantaina, kun se kaatoi Barcelonan peräti 8-2. Ottelu, jonka vaikutukset eivät jää vain tähän kilpailuun, muistetaan monella taholla pitkään. Hansi Flickin jalkapallokone sitä tänä iltana tuskin kuitenkaan muistelee, vaan jatkaa jyräämistään.

Robert Lewandowski on iskenyt tämän kauden Mestarien liigassa jo 14 maalia, eikä lista varmasti ole vielä valmis. Ilmoilla on ollut harmitteluja siitä, että poikkeusolojen sävyttämän kauden päätteeksi Ballon d’Or -palkintoa ei jaeta lainkaan – yleisen näkemyksen perusteella sen olisi 2020 kuulunut mennä juuri puolalaishyökkääjälle.

Maanosan ykköskisan maalipörssin kärkikymmeniköstä löytyy toki myös lyonilaisnimi, Memphis Depay (kuusi osumaa). Hänen edellään illan vastustajista on Lewandowskin lisäksi myös Serge Gnabry seitsemällä maalillaan. Vaikka kyseessä tunnetusti on joukkuepeli, antavat nämä yksilötehojen vertailut varsin sopivaa pohjaa myös koko ottelun lähtökohtiin.

Lyonille eteneminen finaaliin olisi valtava saavutus. Itse asiassa jo välierään yltäminen oli sellainen. Bayernille loppuottelupaikka taas on puolestaan tässä vaiheessa minimitavoite.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.