Mies kuuluisan lautasliinasopimuksen takana: ”Messillä on jo joukkue”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi tekee lähtöä Barcelonasta lähes 20 yhteisen vuoden jälkeen. Tämä varmistui tiistaina, kun Messin kerrottiin jättäneen Barcelonalle kirjallisen siirtopyynnön.

Siirtosaaga on vielä kaukana valmiista, ja pahimmassa tapauksessa joudutaan turvautumaan jopa asianajajiin. Arvailut Messin uudesta seurasta käyvät kuitenkin jo kuumina. Argentiinalaiskannattajien ykköstoive on Olén kyselyn mukaan Manchester City.

Mielipiteensä ehti kuitenkin jo ilmaista myös 79-vuotias Josep Maria Minguella. Minguella työskenteli vuosikymmenien ajan maailman valovoimaisimpien jalkapalloilijoiden pelaaja-agenttina, ja hänellä oli sormensa pelissä myös Messin saapumisessa Barcelonaan helmikuussa 2001.

Minguella oli yksi läsnäolijoista, kun Messin ensimmäinen Barca-sopimus laadittiin improvisoidusti lautasliinalle joulukuussa 2000. Kontrahdin allekirjoitti Barcelonan puolesta silloinen urheilujohtaja Carles Rexach. Kyseinen servietti on nykyään näytillä Barcelonan museossa Camp Noulla.

Minguella totesi nyt COPE:n haastattelussa, ettei hän usko Messin kertoneen lähtöpäätöksestään ilman, että uusi seura olisi jo varmuudella hänen tiedossaan.

– Minun kantani on, että Messillä on joukkue: Inter. Italiassa maksetaan vähemmän veroja, ja onhan siellä Cristiano Ronaldokin. En jaksa uskoa, että Messi päätyisi Englantiin, vaikka Manchester Cityssä ovatkin hänen ystävänsä Sergio Agüero ja Pep Guardiola.

– Italiassa yritetään nyt herättää jalkapallomaailma henkiin suurilla värväyksillä. He hyötyvät jalkapalloijoita koskevista markkinointisopimusten verolaeista.

Barcelonalla on Minguellan mukaan jälleenrakennuksessa täysi työ.

– Jos Barca ei tiennyt Leo Messin kanssakaan, mihin suuntaan seura menee, niin kuvitelkaapa tilanne ilman häntä.

– (puheenjohtaja Josep MaríaBartomeu totesi, että pelaajien täytyy lähteä seurasta kunniakkaasti. Seuraavalla viikolla hän jakaa heille lähtöpasseja puhelimitse, Minguella puuskahti.

Mikäli jalkapalloveteraanin arvio pitää paikkansa, niin Cristiano Ronaldon toive toteutuu. Portugalilainen on useaan otteeseen suostutellut Messiä tulemaan perässään Italiaan ja tarttumaan uuteen haasteeseen, jotta 2010-lukua hallinneiden pelaajien kilvoittelu voisi jatkua. Kenties Messillä vahvistunut Inter pystyisi jopa katkaisemaan Juventuksen pitkän mestaruusputken?

Lähde: Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.