Miika Juntunen hoiti ensimmäisen pressinsä KPV:n päävalmentajana – ja se oli taattua laatua: ”Kyllä mun pitää olla aika turisti jos en näitä liigaan nosta täältä”

Ykkösen surkeasti aloittanut KPV kohahdutti kotimaista jalkapalloyhteisöä maanantaina, kun se ilmoitti pestanneensa uudeksi päävalmentajaksi Miika Juntusen potkut saaneen Jani Uotisen tilalle. Lue lisää tästä!

Juntunen piti ensimmäisen pressinsä tiistaina. Joukkueen ensimmäinen ottelu uuden valmentajan alaisuudessa on keskiviikkona, kun joukkue kohtaa SJK Akatemian Kokkolassa. Sunnuntaina on edessä kotiottelua FF Jaroa vastaan.

Uusi päävalmentaja totesi, että muutoksia tulee välittömästi. Juntusen mielestä joukkue on alisuorittanut pahasti alkukaudesta.

– Pelityyli muuttuu ja systeemit muuttuu. Ensin pitää saada poikien pääkoppa kuntoon. Aika syvältä montusta pitää näitä nostaa, mutta mulla on iso lapio. Sillä kaivetaan niitä ylös. Itseluottamusta pitää saada, sitä pojat tarvitsevat. He ovat pelanneet ihan vihkoon tuolla materiaalilla, Juntunen totesi.

Juntunen uskoo vahvasti, että KPV tulee vielä nousemaan kauden päätteeksi Veikkausliigaan.

– Olen nähnyt kaikki tämän kauden kärkijoukkueet. Kyllä mun pitää olla aika turisti jos en näitä liigaan nosta täältä. Mä tykkään että on paineita. Mä tykkään, että te kirjoitatte ja hakkaatte tulemaan mua. Lyökää kunnolla vaan, mutta minä lyön takaisin kauden päätteeksi.

– Nyt on kyse siitä, että saadaan herrat pelaamaan omalla tasollaan. Mun tehtävä on se, ja tällä rutiinilla mä teen sen. En tullut yrittämään sitä vaan tekemään sen. Silloin me pärjätään, kun pelaajat itsekin uskovat siihen, mitä me tehdään, Juntunen jatkoi.

Juntunen aikoo tehdä joukkueen pelitavasta aiempaa hyökkäävämmän. Hän vertaa uutta pelityyliä Valioliigan mestareihin, Liverpooliin.

– Tuon joukkueeseen hyökkäävän ja aggressiivisen puolustuspelin. Tulemme hyökkäämään aggressiivisesti emmekä anna vastustajalle yhtään tilaa. Meillä loppuu tämmönen liirum laarum poikittainen pelaaminen, ja niin sanottu Suomen Palloliiton suosikkisana pallonhallinta.

– Mulle on ihan sama, vaikka meillä ois prosentin pallonhallinta kunhan taulussa on 1-0 meille. Maalit ratkaisee eikä pallonhallinta. Tulemme hyökkäämään suoraviivaisesti. Me ei pelata ”Barcelonaa” vaan pelataan ”Liverpoolia”.

– Kokkolasta ei lähde enää yhtään pistettä tällä kaudella jakoon minnekään, Juntunen totesi pressin loppuun.

Otteluennakon voit katsoa tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.