KPV sai Miika Juntusen aikakaudelle unelma-alun, kun se kukisti valmentajansa ensimmäisessä ottelussa Ykkösen sarjajumbo SJK Akatemian 4-0. Sunnuntaina edessä oli paluu maanpinnalle, kun kotikentällä Kokkolassa koitti tyly selkäsauna toisessa Pohjanmaan paikallisottelussa. Jaro haki KPV:ltä pisteen samoin 4-0 -numeroin 1 500 katsojan todistaessa tapahtunutta.

Jaro meni menojaan jo ensimmäisellä jaksolla. Markus Kronholm ja Joni Remesaho veivät vieraat kahden maalin karkumatkalle jo ennen avausjakson puoltaväliä. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Ykkösen maalipörssin kärkeen noussut Severi Kähkönen ja Anthony Olusanya kaksinkertaistivat voittolukemat.

Miika Juntunen harmitteli pelinjälkeisessä haastattelussaan pelaajien asennetta ja kurinalaisuuden puutetta. Harjoitusten opit eivät siirtyneet sellaisinaan suoraan peliin.

– Joukkue romahti vanhaan syntiin. Puuttui kurinalaisuus, asenne ja päättäväisyys. Henkilökohtaisia virheitä oli paljon. Kaksi ensimmäistä maalia tulivat samalta laidalta, Juntunen toteaa KPV TV:n haastattelussa.

– Perjantaina vielä harjoiteltiin, että hyökätään palloon boksissa. Se mua nyrppii kaikesta eniten.

– Näin keskiviikkona, ettei me hyökätty palloon tarpeeksi, niin me harjoiteltiin sellainen kakskytä minuuttia. Pantiin boksiin palloja ilmassa ja maassa, ja hyökättiin kiinni. Sitten kun tulee peli, niin kaksi ensimmäistä maalia tulee sillä lailla. Kyllä se harmittaa, että harjoituksissa onnistutaan, mutta pelissä jäykistytään, valmentaja puuskahtaa.

Mitään positiivista Juntunen ei omiensa esityksestä löytänyt.

– Joukkue on vielä henkisesti niin pehmeä. Kolmas ja neljäs maali olivat vähän kosmetiikkaa, mutta pelistä puuttui taistelutahto ja tunne. Puhuminen ja kaikki oli tipotiessään.

– Juttelin pelaajien kanssa ja kysyin, onko tämä mentaalipuolen asia vai onko tämä fyysisen puolen asia? Enhän minä fyysisen puolen asialle voi viikossa mitään tehdä. Mentaalipuolen sain kuntoon keskiviikkoon mennessä, mutta miten se nyt tipahti tänne?

– Oliko liikaa yleisöä? Jännittääkö kotipeli, jännittääkö paikallispeli? Ihan mahdoton sanoa, kun en ole heidän korvien välissään vielä tarpeeksi ollut.

Aki Hiltunen

@AkiHiltunen85
Miika Juntusen pressi: Pelaajat bussin alle, mentaali -ja fyysisellä puolella ongelmat ja ens viikolla juostaan treeneissä.

Maestrossa itsessään ei mitään vikaa.

On varmasti helvetin hienoa olla @kpvedustus jalkapalloilija tällä hetkellä.

Sääliksi käy pelaajia. #Ykkönen #KPV

Positiivisena asiana Juntunen mainitsee sen, että KPV on saanut kahden kierroksen aikana sarjakärki AC Oulua yhden pisteen verran kiinni. Seuraavassa pelissään ensi sunnuntaina KPV kohtaa vieraissa AC Kajaanin. Pelaajilla on edessään kova työviikko.

– Treenataan maanantai, tiistai, torstai, perjantai. Sanoin pelaajille jo aiemmin, että jos peleissä ei juosta, niin sitten juostaan treeneissä, Juntunen täräyttää.

Jaron valmentaja Niklas Käckon oli helppo hymyillä. Kaatoihan Jaro saman viikon aikana Pohjanmaan paikallisissa VPS:n 6-1 ja KPV:n 4-0.

– Me harjoitellaan hyvin. Me tehdään meidän peli-ideaa hyvin. Se lähti jo talvella, varmaan mun päästä aika pitkälti. Me ollaan konsekventtejä, vaikka tulosta ei syntyisikään. Niin ne pisteet jaetaan, Käcko myhäili.