Näistä joukkueista löytyvät suomalaisten vastustajat europeleissä – arvonnat viikonvaihteessa

© Kuva: Juha Tamminen

Koronaviruspandemia pani europelit tauolle lähes viideksi kuukaudeksi. Nyt kansalliset sarjat on saatu päätökseen, ja on aika jatkaa euromittelöitä tiivistetyllä formaatilla. Pelit Eurooppa-liigassa jatkuvat keskiviikkona ja Mestarien liigassa perjantaina.

Suurseurojen välienselvittelyt ja Final Eight -turnaukset vievät luonnollisesti suurimman huomion, mutta vaivihkaa ampaistaan käyntiin myös kauden 2020-2021 europelien karsinnat. Uusi Mestarien liiga -kausi alkaa viikonvaihteessa neljän joukkueen esikarsintaturnauksella, josta varsinaisiin karsintoihin selviytyy yksi joukosta Tre Fiori (San Marino), Linfield (Pohjois-Irlanti), Drita (Kosovo) ja Inter Club d’Escaldes (Andorra). Pelit pelataan ensi lauantaina ja seuraavan viikon tiistaina.

Suomalaisittain kiinnostavia päiviä ovat sunnuntai 9.8. ja maanantai 10.8. Sunnuntaina arvotaan Veikkausliigan mestarin KuPS:n ensimmäisen karsintakierroksen vastustaja. Maanantaina puolestaan ensimmäiset vastustajansa saavat tietää Inter, Honka ja Ilves, ja KuPS mahdollisen Mestarien liigan toisen vastustajansa, mikäli se avauskierrokselta jatkoon selviää.

Koronapandemiasta johtuvan poikkeusvuoden takia tällä kaudella Mestarien liigan kolme ensimmäistä karsintakierrosta pelataan yksiosaisina tutun kaksiosaisen otteluparin sijaan. Vasta playoff-vaiheessa ottelupari on kaksiosainen. Eurooppa-liigassa mittelöt ovat yksiosaisia vielä playoff-kierroksellakin. Arpa ratkaisee kulloisenkin kotijoukkueen. Karsinnat pelataan kauttaaltaan suljetuin ovin ilman katsojia.

Mestarien liigan karsintojen pelipäivämäärät ovat kierros kierrokselta 18.-19.8., 25.-26.8. ja 15.-16.9. Nämä päivämäärät KuPS-fanien kannattaa siis ylös kirjoittaa. Toki myös Eurooppa-liigan karsintapäivistä tulee KuPS-leirille kiinnostavia, mikäli matka jatkuukin Eurooppa-liigan puolella. Eurooppa-liigan kolme ensimmäistä karsintakierrosta pelataan 27.8., 17.9. ja 24.9. Playoff-kierros pelataan 1.10., ja karsintojen esikarsintakierros jo 20.8.

Koska niin sanotut ”talvisarjat” saatiin vihdoin pelattua loppuun, ovat myös suomalaisten mahdolliset vastustajat karsinnoissa selvillä. Arvonnoissa joukkueet jaettaneen tutusti useampiin arvontaryhmiin, mutta nämä on ollut tapana julkaista vasta arvontapäivänä.

KuPS on Mestarien liigan arvonnoissa sijoittamattomien korissa. Mikäli KuPS häviää ensimmäisen ottelunsa, jatkaa se Eurooppa-liigan karsintojen toisella karsintakierroksella. KuPS:n vastus Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella löytyy seuraavasta joukosta:

Celtic (SCO)
Astana (KZK)
Ludogorets Razgrad (BUL)
Belgradin Punainen Tähti (SRB)
Karabakh (AZE)
Legia Varsova (POL)
Maccabi Tel Aviv (ISL)
Molde (NOR)
Sheriff Tiraspol (MOL)
Ferencvaros (HUN)
Dundalk (IRL)
Slovan Bratislava (SVK)
Suduva (LTU)
Omonia (CYP)
CFR Cluj (ROM)
Sarajevo (BIH)
Dinamo Tbilisi (GEO)

Interin, Hongan ja Ilveksen mahdolliset vastustajat Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksella löytyvät puolestaan seuraavasta joukosta:

APOEL (CYP)
Malmö FF (SWE)
Partizan Belgrad (SRB)
Steaua Bukarest (ROM)
Maribor (SLO)
Hapoel Be’er Sheva (ISR)
Rosenborg (NOR)
Apollon Limassol (CYP)
Fehérvar (HUN)
Shkëndija (MAC)
The New Saints (WAL)
Dinamo Minsk (BLR)
Lech Poznan (POL)
Aberdeen (SCO)
Zrinjski Mostar (BIH)
Alashkert (ARM)
Kairat Almaty (KZK)
Zalgiris (LTU)
Aarhus (DEN)
Motherwell (SCO)
Vaduz (LIE)
Kukësi (ALB)
Valletta (MLT)
Ventspils (LAT)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Voittaja Lincoln Red Impsin (GIB) otteluparista
Servette (SUI)
TSC Backa Topola (SRB)
Universitatea Craiova (ROM)
Nõmme Kalju (EST)
Shakhtyor Soligorsk (BLR)
Hammarby IF (SWE)
Voittaja FC Sant Coloman (AND) otteluparista
FH Hafnarfjardar (ISL)
Bodö/Glimt (NOR)
Progrés Niederkorn (LUX)
Riteriai (LTU)
CSKA Sofia (BUL)
Sutjeska Niksic (MON)
Honved (HUN)
Maccabi Haifa (ISR)
Beitar Jerusalem (ISR)
Ordabasy (KZK)
Neftchi Baku (AZB)
Shamrock Rovers (IRL)
Voittaja B36 Tórshavnin (FAO) otteluparista
Kesla FK (AZB)

Katso täältä myös listaus joukkueista, jotka ovat jo varmistaneet paikkansa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheissa ensi kaudella.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!