Paris Saint-Germainin entinen keskikenttäpelaaja Laurent Fournier sanoo, että tähtihyökkääjä Neymar oli joukkueen isoin pettymys sunnuntaina Mestarien liigan loppuottelussa Bayern Müncheniä vastaan.

PSG selviytyi ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigan päätöskamppailuun, mutta Bayern vei voiton lukemin 1-0. Illan ainoasta vastasi PSG:n oma kasvatti Kingsley Coman, joka jätti pariisilaisseuran kuusi vuotta sitten.

Neymar, 28, oli PSG:n johtotähti matkalla finaaliin, mutta hänen näyttönsä jäivät Lissabonin illassa vähäisiksi. Loppuvihellyksen jälkeen brassitaituri purskahti itkuun.

Pariisilaisseurassa yli 200 ottelua pelannut Fournier arveli Le Parisienin haastattelussa, että maailman kalleimman jalkapalloilijan harteille kasautui valtavasti paineita.

– Me odotamme tällaisilta pelaajilta enemmän, jopa Ángel Di Maríalta. Minä odotin heiltä todella paljon.

– Tämä oli se hetki, tämä oli täydellinen ottelu heille. Mutta minulle jäi sellainen kuva, että he eivät olleet liikkeellä tuorein jaloin. Neymar oli isoin pettymys. Hän ei ollut samalla tasolla kuin Atalantaa tai Leipzigia vastaan.

Neymar teki päättyneellä kaudella Mestarien liigassa kolme maalia ja syötti neljä. Kuva: Getty Images

– Sen näki hänen naamastaan. Hän naureskeli ammuttuaan vapaapotkun [tolppaan] Leipzigia vastaan. Müncheniä vastaan häntä ei naurattanut. Hän vaikutti alusta asti hermostuneelta.

– Loppuottelua pelatessa on normaalia olla hermostunut, minä tiedän sen. Ehkä hän kasasi liikaa paineita itselleen, ehkä me laskimme liikaa hänen varaansa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Fournierin mielestä Marco Verrattin puuttuminen PSG:n avauskokoonpanosta antoi keskikentän hallinnan Bayernille. Pohjevammasta kärsinyt Verratti, 27, tuli vaihdosta kentälle 65. minuutilla.

– Luulin, että Leandro Paredes ja Ander Herrera olisivat pystyneet parempaan keskikentällä, jotta PSG olisi voinut lähettää Neymaria ja [Kylian] Mbappéa pystyyn. Olin väärässä, se oli illuusio.

– He eivät saaneet riistettyä palloa tarpeeksi ylhäällä. Verratti olisi epäilemättä tuonut peliin enemmän luovuudellaan. Hänen poissaolonsa näkyi karmivalla tavalla. Me hävisimme keskikentän taistelun.

Fournier sanoi, että finaalivastustaja Bayern oli täysin eri luokkaa kuin Atalanta tai RB Leipzig.

– Olenko pettynyt? Kyllä, koska todella uskoin siihen [että voimme voittaa]. Olin todella luottavainen ennen peliä. Puolivälierä ja välierä herättivät lupauksia, mutta loppujen lopuksi kyseessä olivat vain Atalanta ja Leipzig.

– Emme olleet ehkä valmiita. Emme olleet tottuneet kohtaamaan aggressiivisempaa ja taitavampaa joukkuetta. PSG ei saanut vahingoitettua Bayernia tarpeeksi.