Aika ajoin on esitetty arveluja, alkaako 34-vuotias Manuel Neuer olla jo ehtoopuolen maalivahti. Myönnän, on niitä esittänyt tämän jutun kirjoittajakin. Haastaisiko Schalkesta hankittu Alexander Nübel jo pian Neuerin kisaan Bayernin ykkösvahdin paikasta? Pitäisikö Marc-André ter Stegenin syrjäyttää Neuer A-maajoukkueen pelaavana maalivahtina.

Tänä iltana Neueria ei epäile kukaan. Bayern München voitti PSG:n Mestarien liigan loppuottelussa 1-0, ja Neuer oli ehdottomasti yksi ottelun parhaista pelaajista. Hän pelasi valtavalla itseluottamuksella virheettömän ottelun ja teki kaikki PSG:n yritykset tyhjiksi.

PSG oli tehnyt ennen loppuottelua vähintään yhden maalin peräti 34 Mestarien liigan ottelussa peräkkäin. Sillä se sivusi Real Madridin nimissä ollutta ennätystä, mutta ei pystynyt ottamaan ennätystä yksin omiin nimiinsä.

Edellisen kerran PSG oli jäänyt Mestarien liigassa ilman tehtyä maalia huhtikuussa 2016, kun Manchester Cityn maalia vartioinut Joe Hart nollasi sen. Nyt Neuer teki tyhjiksi paitsi PSG:n maalintekoyritykset, niin myös sen haaveet seurahistorian ensimmäisestä Mestarien liigan voitosta.

Neuer on lisäksi osoittanut olevansa todella kylmähermoinen erittäin suurten pelien mies, sillä hän on nyt pelannut nollapelin sekä MM-finaalissa että Mestarien liigan loppuottelussa. Vuoden 2014 MM-finaalissa Neuer nollasi Argentiinan ja Saksa voitti mestaruuden Mario Götzen jatkoaikamaalilla 1-0.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Manuel Neuer has now kept a clean sheet in both a World Cup Final AND a #UCLFinal.

Time to party like it's 2014. 🥳
Manuel Neuer is the first goalkeeper to keep a clean sheet against PSG in the Champions League since April 2016 (Joe Hart, Man City).

Their 34-game scoring run in the #UCL is over.

#UCLFinal

Lisäksi Neuerista tuli vasta kolmas maalivahti, joka nosti joukkueensa kapteenina Mestarien liigan voittopokaalin ilmaan. Kaksi aiempaakin ovat eläviä legendoja: Manchester Unitedin Peter Schmeichel ja Real Madridin Iker Casillas.

Squawka

@Squawka
Only three goalkeepers have lifted the #UCL trophy as a captain:

🇩🇰 Peter Schmeichel (1999)
🇪🇸 Iker Casillas (2014)
🇩🇪 Manuel Neuer (2020)

A world-class trio. 🏆