SK: Tim Sparv realistisena aikakauden vaihtuessa toiseen: ”Tällaista loppua on vaikea ymmärtää”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kapteeni Tim Sparvilla oli tunteikas heinäkuu. Hän hyvästeli seurajoukkueensa FC Midtjyllandin kuuden kauden jälkeen, viimeisen sesongin päätyttyä kolmanteen mestaruuteen seurassa. Tunnolliselle keskikenttäpelaajalle sateli arvostusta aikakauden päättyessä niin mediassa, sosiaalisessa mediassa, kentällä kuin kauden päättäneissä läksiäisissäkin.

- Kaikki rakkaus viimeisen viikon aikana on ollut uskomatonta. Olen yrittänyt nauttia hetkestä. Kuusi vuotta on aika pitkä aika elämässä, mutta myös jalkapallomaailmassa, Sparv toteaa Satakunnan Kansan haastattelussa (SK:n koko juttu luettavissa täällä).

Midtjyllandin kannattajilta tulleet tsemppiviestit jopa yllättivät Sparvin.

- On ollut aika suuri yllätys, kuinka tärkeä pelaaja olen ollut heidän mielestään. En ole ollut maalitykki tai ratkaiseva pelaaja. Ainoastaan tehnyt oman duunin, ja on vähän vaikeaa ymmärtää, että 33-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja ansaitsee tällaisen lopun.

Viimeisessä pelissään Sparv pelasi kolme ensimmäistä minuuttia, kunnes koitti vaihto, katsojien standing ovation ja halaukset pelikaverien kanssa.

Tulevina viikkoina on edessä uuden seuran etsintä. Sparvin mukaan keskusteluja on käyty useiden seurojen kanssa. Huuhkaja-kapteeni haluaa pysyä Euroopassa ja kertoo kiinnostusta olleen eniten Pohjoismaissa. Uusi ympäristö kiehtoisi, mutta tärkeää on joka tapauksessa iso rooli joukkueessa.

- Olen utelias ihminen. Haluan uusia kokemuksia jo senkin takia, että uran jälkeen haluan valmentaa.

- Vastuun saaminen motivoi minua. Haluan tietää, että äänelläni on merkitystä ja voin olla vaikuttamassa asioihin. Jos tekisin ratkaisun vain peliajan perusteella, ottaisin pienemmän jengin, mutta pitää olla myös oikea ympäristö.

- Minullakin on kriteerit, mutta pitää myös olla nöyrä ja kiitollinen siitä, mitä saa. Tällaisessa maailmassa, jossa on monilla rahaongelmia, ei tiedä, mitä lopulta löytyy. Pitää olla realistinen, Sparv toteaa koronaviruskriisiinkin viitaten.

Huuhkajien on määrä palata pelikentille 3.9., kun se kohtaa kotikentällä Nations Leaguen avauksessaan Walesin. Kolme päivää myöhemmin on edessä vieraspeli Irlannissa. Toki kaikki voi vielä muuttuakin, jos koronavirustilanne Euroopassa merkittävästi pahenee. Joka tapauksessa jo nyt erilaiset matkustusrajoitukset voivat aiheuttaa maajoukkueillekin vaikeuksia.

- Seurat voivat pelätä pelaajien matkustamista eri suuntiin ja sitä, että he tuovat koronavirusta takaisin palatessaan ja että se alkaa levitä taas, Sparv pohdiskelee.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!