Jalkapallomaailma on pysähtyneessä tilassa. Tiistai-iltana Espanjasta kantautui uutinen, jonka mukaan Lionel Messi on ilmoittanut Barcelonan seurajohdolle haluavansa lähteä seurasta. Nyt odotetaan, missä Messin ura jatkuu – mikäli siis Barcelona suostuu sopimuksen purkamaan tai tinkimään erittäin merkittävästi sopimuksessa olevasta 700 miljoonan euron ulosostohinnasta.

Argentiinalaisen Olén kyselyssä puolet vastaajista toivoi Messin jatkavan pelaamista Valioliigan Manchester Cityssä. Tämä olisi sinänsä nostalginen ja tunteikas siirto, sillä Cityssä Messi pääsisi jälleen entisen valmentajansa Pep Guardiolan ohjeistettavaksi.

Vieläkin enemmän jalkapalloromantikoiden sydämiä saattaisi lämmittää siirto takaisin Messin juniorivuosien seuraan Newell’s Old Boysiin. Messi pelasi kotikaupunkinsa Rosarion ylpeydessä vuosina 1994-2000 ennen kuin muutti 13-vuotiaana Barcelonaan. Aika ajoin supertähti on leikitellyt ajatuksella pelata vielä Newell’s Old Boysissa ennen nappuloiden naulaan nostamista – ja argentiinalaisseura on siihen epäilemättä valmis.

Newell’s Old Boysissa tiedetään hyvin, ettei seura voi kilpailla Manchester Cityn tai PSG:n kanssa rahalla. Jos Messin seuraavan seuran sanelee siirtokorvaus tai Messin palkkavaatimus, on rosariolaisseura ulkona leikistä. Mikäli Messin ajatuksissa painaa kuitenkin eniten jalkapalloromantiikkaa, juostaan Rosariosta avosylin vastaan.

Messin vuosiansiot ovat Forbesin kesäkuussa julkaiseman päivityksen mukaan noin 88 miljoonaa euroa kaikkine yhteistyösopimuksineen. Lisäksi hänellä on elinikäinen sponsorisopimus vaate- ja varustevalmistaja Niken kanssa.

Jos Messi pelaisi vielä ensi kauden Barcelonassa – tai ansaitsisi vastaavia summia jossain muualla – saavuttaisi hän neljäntenä urheilijana golfari Tiger Woodsin, nyrkkeilijä Floyd Mayweatherin ja jalkapalloilija Cristiano Ronaldon jälkeen miljardin dollarin rajapyykin uran aikana tienatuissa ansioissa. Rahan takia Messin ei tarvitsisi pelata enää peliäkään.

Koska upporikkaan urheilijan ajatusmaailmassa saattavat alkaa painaa myös ulkourheilulliset seikat, on Newell’s Old Boysissa pidetty toiveikkaasti yhteyttä Messiin. Messi on ollut jo pidempään tyytymätön Barca-johtaja Josep Maria Bartomeun toimiin, ja niinpä jo viime syyskuussa Leo Messi, hänen isänsä Jorge ja veljensä Rodrigo pitivät Barcelonassa palaverin Newell’s varapuheenjohtaja Cristian D’Amicon ja seuran entisen maalivahdin ja nykyisen managerin Sebastián Perattan kanssa.

Newell’s Old Boys saa toiveelleen myös arvovaltaista tukea, sillä myös Argentiinan jalkapalloliiton puheenjohtaja Claudio Tapia tunnustaa sen tosiasian, kuinka hyvää Messi tekisi Argentiinan pääsarjan näkyvyydelle.

– Se (Messin paluu) merkitsisi Newell’sin unelman toteutumista. Olemme keskustelleet asiasta paljon Tapian kanssa, ja hänkin haaveilee tästä mahdollisuudesta. Asia koskettaisi koko maata, sillä se olisi vallankumouksellista. Meidän Newell’sissä on pidettävä huolta siitä, että olosuhteet olisivat erittäin hyvät, jos Messi harkitsee täällä pelaamista, D’Amico totesi haastattelussa Mundo Deportivon mukaan.

Messin paluuta kotiin voisi puoltaa esimerkiksi se, että joukkueen johtohahmo on Messin ystävä, 39-vuotias toinen seuran oma kasvatti Maxi Rodríguez, joka pelasi vuosien ajan Messin kanssa yhdessä maajoukkueessa. Joukkue vahvistui myös äskettäin toisella seuralegendalla Ignacio Scoccolta. 35-vuotias Scocco palasi River Platesta takaisin tuttuun ympäristöön Newell’siin.

Newell’siä valmentaa Frank Kudelka, jolle Messin saapuminen sopisi hyvin. Seurassa on aina kiinnitetty huomiota siihen, että Messi ja hänen lähipiirinsä tietävät, mitä seurassa milloinkin tapahtuu.

[readmore from=Messi-Lionel]

Sekin vaihtoehto on Mundo Deportivon mukaan esillä, että Messi palaisi kotikaupunkiinsa Rosarioon vain väliaikaisesti. Mahdollinen Barcelonasta lähtö on valtavan iso juttu, ja pelaaminen joidenkin kuukausien ajan pienemmässä liigassa voisi tarjota virkistävän hengähdystauon. Kilpailua tässä skenaariossa tarjoaisi lähinnä MLS:n tulokasseura, David Beckhamin vetämä Inter Miami.

Argentiinaan siirtoa vastaan puhuu raha-asioiden ohella tosin se, että koronaviruspandemia on pannut jäihin argentiinalaisen jalkapallokauden. Sille, milloin pelit voivat taas jatkua, ei ole vielä määritelty mitään päivämäärää eikä seuraavan kauden pelaamisesta ylipäätään edes ole vielä mitään takeita.