Basel ja Wolverhampton jatkavat Eurooppa-liigan puolivälieriin. Basel voitti Fabian Frein maalilla Eintracht Frankfurtin 1-0, ja otteluparin yhteistulokseksi muodostui 4-0. Wolves otti niin ikään 1-0-voiton Olympiakosista. Raúl Jimenezin rankkarimaali riitti viemään Wolvesin jatkoon 2-1-yhteistuloksella.

Wolvesin voittomaali syntyi jo yhdeksännellä minuutilla, kun Olympiakosin maalivahti Bobby Allain kaatoi Daniel Podencen sääntöjenvastaisesti menetettyään itse pallonhallinnan vain hetkeä aiemmin. Jimenez toimitti tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun maaliin.

Olympiakos luuli jo tulleensa tasoihin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Mady Camara laukoi pallon Wolvesin puolustuksen kautta verkkoon, mutta kreikkalaisten maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsiona.

Wolves

@Wolves
FT | #WOL 1-0 #OLY

THE FINAL WHISTLE BLOWS!! Wolves are in the @EuropaLeague quarter finals! #WOLOLY

⏱🐺

Baselin ja Frankfurtin ottelussa molemmilla joukkueilla oli useampikin mahdollisuus maalintekoon mutta kummankin joukkueen viimeistelyt olivat tehottomia. Basel toki lähti otteluun kolmen maalin etumatkalta, joten suurempia maalintekopaineita sveitsiläisillä ei ollut. Ottelun loppuhetket olivatkin enemmän tai vähemmän pelailua ja päätösvihellyksen odottelua.

Frei iski ottelun ainokaisen 88. minuutilla, seilaillen haluttoman Frankfurt-puolustuksen välistä. Freilla avautui kaikki maailman tila ja aika kiertää Frankfurt-maalivahti ja sijoittaa pallo tyhjään maaliin.

FC Basel 1893 🇬🇧

@FC_Basel_en
FT | FCB 1-0 (4-0 on agg) @eintracht_eng

THAT‘S IT! We‘re heading to Germany for the Finals tournament of the @EuropaLeague where we will face @FCShakhtar in the quarterfinals! #FCBasel1893 #zämmestark #FCBSGE #WyterInEuropa

Wolves kohtaa seuraavalla kierroksella aiemmin illalla AS Roman selättäneen Sevillan. Basel puolestaan ottaa puolivälierissä mittaa Wolfsburg-Shakhtar Donetsk -kaksikon voittajasta.