Ikinuori Zlatan Ibrahimovic aloitti Serie A -kautensa totutun räväkästi. Ruotsalaishyökkääjä teki kaksi maalia, kun AC Milan voitti sarja-avauksessaan Bolognan 2-0.

Zlatan Ibrahimovic on nyt tehnyt maaleja kaikkiaan 23 peräkkäisellä pääsarjakaudella. Melko vertaansa vaille oleva saavutus.

Squawka

@Squawka
Zlatan Ibrahimovic has now scored in 23 (TWENTY-THREE) top-flight seasons.

He's scored a league goal in four separate decades. 🤯

B/R Football

@brfootball
Zlatan made his professional debut in 1999.

He scores in his first game of the 2020-21 season 🍷

Zlatanin maalit syntyivät pelin 35. ja 50. minuutilla. Avausmaalin hän puski näyttävästi sisään Theo Hernándezin hyvästä keskityksestä. Loppunumerot syntyivät ylänurkkaan pyssytetystä rangaistuspotkusta.

Zlatania on verrattu usein hyvään viiniin, joka vain paranee vanhetessaan. Mies itse turvautui ottelun jälkeen twiittaamaan sanat ”Benjamin Button”. Sillä hän viittaa vuonna 2008 ilmestyneeseen Brad Pittin tähdittämään elokuvaan. Benjamin Buttonin elämä eteni ”nurinkurisessa järjestyksessä”, sillä hän syntyi vanhana ja nuoreni tarinan edetessä.

Zlatan oli osunut jo torstaisessa Eurooppa-liigan voitossa (2-0) Shamrock Roversista, joten hän on tehnyt nyt kolme maalia kahdessa kauden ottelussa.

Zlatan Ibrahimović

@Ibra_official
Benjamin Button

Bolognan valmentaja Sinisa Mihajlovic antoi pelinjälkeisessä lausunnossaan ymmärtää, että käänteentekevä pelaaja oli juuri Zlatan.

– Peli oli melko tasainen. Ehkä emme uskoneet itseemme tarpeeksi, mutta pojat tekivät parhaansa loppuun asti ja loimme kaksi isoa maalipaikkaa, Mihajlovic sanoi Sky Sport Italian haastattelussa.

– Milanilla on Ibrahimovic ja meillä ei. Kaikki, mitä Milan loi, syntyi Ibran kautta. Hän teki eron joukkueiden välille.

[readmore from=Ibrahimovic-Zlatan]

Zlatan itse suhtautui maaleihinsa niin tyynesti, että unohti – tahallaan tai tahattomasti – oman ikänsäkin.

– Olen hyvässä kunnossa ja teen töitä. Me voitimme ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Jos olisin 20-vuotias, olisin tehnyt kaksi maalia lisää, mutta olen 39, ei vaan 38, joten tein vain kaksi.

– En ole vanha, vaan olen kuin Benjamin Button. Aloitin vanhana ja kuolen nuorena.

– Pidän vastuusta. Suurimmat paineet asetan itse itselleni. En halua ihmisten puhuvan iästäni, vaan haluan tulla kohdelluksi samoin kuin kaikki muutkin. Sillä, että olen 38-vuotias, ei ole mitään väliä. Haluan, että minua kohdellaan kuin 20-vuotiasta ja haluan tehdä töitä samalla tavalla, Zlatan päätti.

GOAL

@goal
Even Zlatan doesn't realise how old he is 😂😂😂

Lähde: Football-Italia