Gallup: Yksi Huuhkaja oli ylitse muiden Walesia vastaan – ”Ylivoimaisesti Suomen tärkein pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Skottijätti Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara teki jälleen vaikutuksen Huuhkajien kannattajiin.

Kamara, 24, urakoi torstaina täydet minuutit, kun Suomi hävisi Walesille 0-1 Helsingin Olympiastadionilla Nations Leaguen avausottelussaan.

Kysyimme Facebookissa 17 500 jäsenen Jalkapallon olohuone -ryhmältä, kuka Suomen pelaajista onnistui parhaiten Walesia vastaan. Kamara voitti äänestyksen selkeällä äänivyöryllä.

Toiseksi tuli A-maajoukkueessa debytoinut laitapelaaja Ilmari Niskanen ja jaetulle kolmannelle sijalle pääsivät toppari Juhani Ojala sekä keskikenttäpelaaja Joni Kauko.

Kirjoitushetkellä ääniä on annettu yhteensä 594, joista Kamara on kahminut 384 kappaletta, eli noin 65 prosenttia. Niskanen on saanut noin 25 prosenttia äänistä ja Ojala sekä Kauko kummatkin noin kolme prosenttia.

– Glen Kamara on ylivoimaisesti Suomen tärkein pelaaja. Toistuvasti oikeita valintoja, pystyy pitämään palloa ja se ei polta jaloissa. Pienillä liikkeillä pystyy luomaan itselleen aikaa, tällaistä kykyä ei muilla maajoukkueen pelaajilla ole. Kamara on joukkueen sielu, sydän ja keuhkot. Täysin mahdotonta korvata tällä hetkellä, perustelee Juuso kommenteissa.

– Kamara oli joukkueen paras. Tämän hetken tärkein yksittäinen pelaaja Suomen joukkueessa. Daniel O’Shaughnessy yllätti puolustuslinjassa perusvarmalla pelillä ja hyvillä syöttövalinnoilla. Vähän ihmetyttää, että Niskanen saa noin paljon ääniä. Oli mielestäni todella heikko puolustussuuntaan ja suurin syyllinen siihen, että Wales rakensi harvat tilanteensa juuri sieltä puolelta, kommentoi Matti.

– Olisi voinut valita kumman vain, Ojalan tai Niskasen. Valitsin Ojalan, kun puolustus oli kysymysmerkkinä, miten pärjää ilman [Paulus] Arajuurta ja [Joona] Toiviota. Melko hyvä ilta puolustukselle. Ja Ojalalta rauhallisen hyvä peli. Koko ajan katkoi itse rauhallisuudella. Eikä juuri tärissyt eikä hätkähdellyt vaikeassa paikassa kovaa vastustajaa ja hyökkääjiä vastaan, sanoo Jussi.

Huuhkajien seuraava ottelu Nations Leaguessa on luvassa jo sunnuntaina, kun Markku Kanervan miehistö kohtaa Irlannin vieraskentällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.