Palloliitto tiedotti tiistai-iltana kotisivuillaan, että Helmarien syyskuun EM-karsintaottelut siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Alun perin Helmarien piti kohdata 18.9. kotikentällä Portugali ja neljä päivää myöhemmin 22.9. vieraissa Kypros.

Siirto johtuu luonnollisesti koronaviruspandemian vaikutuksista. Ottelut olisi jouduttu pelaamaan ilman yleisöä, ja matkustusrajoitukset olisivat hankaloittaneet tilannetta entisestään. Otteluiden siirtoa myöhemään ajankohtaan hakivat UEFA:lta kaikki kolme maata.

Uutta ajankohtaa otteluille ei vielä päätetty, mutta pelit pelattaneet alkuvuonna 2021, sillä UEFA:n kansainvälisessä kalenterissa on tuolloin naisten EM-karsintapeleille mahdollinen vara-ajankohta.

[readmore from=Helmarit]

Naisten EM-lopputurnaus siirrettiin jo aiemmin kesältä 2021 kesälle 2022, jottei kisoja tarvitse pelata samana kesänä olympialaisten ja miesten EM-kisojen kanssa.

Suomi on voittanut tähän saakka pelaamistaan neljästä ottelusta kolme ja pelannut kerran tasan. Helmarit taistelee kisapaikoista lähinnä Skotlannin ja Portugalin kanssa.