HIFK menettää parhaan maalintekijänsä Tanskaan – ”Päätös ei ollut meidän”

© Kuva: Juha Tamminen

Hyvää kautta pelaava HIFK menettää parhaan maalintekijänsä Luís Henriquen riveistään vain kaksi päivää ennen torstaina pelattavaa kauden ensimmäistä Stadin derbyä. Brasilialaishyökkääjä siirtyy Tanskan pääsarjaan nousseeseen Vejle BK:hen jo nyt.

Luís Henrique solmi Vejlen kanssa monivuotisen sopimuksen viime joulukuussa, mutta hänet lainattiin täksi kaudeksi HIFK:hon. Hyökkääjän piti siirtyä Tanskaan vasta Veikkausliigan kauden päätyttyä, mutta suunnitelmiin tuli nyt muutos.

HIFK:n seurajohto ei ratkaisua toivonut, mutta sen oli taivuttava. HIFK:n ja Vejle BK:n taustoilla vaikuttaa samoja rahoittajia.

– Totta kai olemme pettyneitä siitä, ettei Luís jatka meillä kauden loppuun. Päätös ei ollut meidän ja ratkaisu tehtiin vasta viime viikon lopulla, joten emme enää pystyneet varautumaan asiaan, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi.

– Jatkamme nyt nykyisellä joukkueella kauden loppuun. Nyt on uusien vastuunkantajien aika nousta esiin. Koronapandemian aiheuttamien palkanalennusten yhteydessä sovittiin, ettei uusia pelaajia rekrytoida, ja tästä olemme pitäneet kiinni.

22-vuotias Luís Henrique teki kauden 11 ottelussaan HIFK:lle neljä maalia. Viime kaudella pelaamissaan 14 ottelussa hän teki kahdeksan ja syötti kuusi osumaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.