Huhhuh, mikä osuma! Santeri Haarala maalasi vain 12 sekuntia vihellyksestä – FC Lahti ja TPS jakoivat pisteet

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja TPS päätyivät maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-1-tasapeliin. Tietynlaista eksotiikkaa otteluun toi Aila-myrskyn tuulet, jotka hankaloittivat pitkiä avauksia. Myös sateen kastelema kenttä tuotti tepposet, kun pelaajilta lähti muutamaan otteeseen pito nappisten alta.

Ensimmäinen puoliaika edettiin isäntien vahvassa komennossa. Vierasjoukkue TPS kykeni lähinnä yksittäisiin vastahyökkäyksiin. Lahti ei kuitenkaan onnistunut realisoimaan hallintaansa maalipaikoiksi.

Toisen puoliskon alkajaisiksi TPS antoi kylmän suihkun lahtelaisten niskaan salamamaalilla. Toista nelivitosta ehti kulua vain 12 sekuntia, kun Santeri Haaralan upea laukaus noin 20 metristä päätyi vastustamattomasti Patrick Rakovskyn selän taakse Lahti-puolustajien peruutellessa vieressä.

Maalin jälkeen oli puolestaan TPS:n vuoro ottaa ohjakset pelistä. Lahdella oli vaikeuksia saada toisella jaksolla peliä pyörimään, ja Ilir Zeneli alkoi hakea virtaa kentälle vaihtojen kautta.

Vaihtorumba auttoi, sillä Lahti alkoi jälleen päästä peliin mukaan. Myös TPS alkoi himmailemaan ja varmistelemaan johtoasemaansa.

Lahden painostus tuotti tulosta 83. minuutilla, kun Mikko Viitikko toi isännät tasoihin. Altin Zeqiri toimitti korkean kukkupallon TPS:n maalia kohti. Maalivahti Jere Koponen otti jo pari varovaista askelta katkaistakseen keskityksen, mutta Aila-myrskyn tuulet puhalsivat Lahdessakin siihen malliin, että lentorataa oli vaikeaa lukea. Pallo tippui Viitikolle, joka painoi vitosen boksin sisältä pallon suoraan ilmasta maaliin.

Loppuhetkillä Lahti haki vielä vimmatusti voittomaalia, mutta lopulta peli päättyi pistejakoon 1-1-tuloksella. Tasapelipiste nostaa Lahden niukasti kuuden parhaan sakkiin, mutta niskassa hengittävät MIFK ja Ilves ovat tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneina. TPS polestaan nousee sarjataulukon loppupäässä Hakan ohi 10. sijalle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.