Italian maajoukkue ja AS Roma saivat maanantai-iltana ikäviä uutisia. 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Nicolò Zaniolo loukkaantui Nations Leaguen ottelussa Hollantia vastaan ja joutuu pitkälle pakkohuilille.

Tutkimuksissa varmistui, että Zaniolo koki vasemman polven eturistisiteen täydellisen repeämän. Hänen polvensa leikataan keskiviikkona.

AS Roma English

@ASRomaEN
Nicolò Zaniolo will undergo surgery on Wednesday after MRI scans today confirmed the player has suffered a complete tear to the anterior cruciate ligament of his left knee. The 21-year-old suffered the injury while playing for Italy against Holland on Monday evening.

Zaniolo tuli loukkaantumisen vuoksi vaihtoon 42. minuutilla, tehden tilaa Moise Keanille. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Nicolò Barella teki Italialle ottelun ainoaksi jääneen 0-1 -maalin.

Zaniololle polvivamma oli kova kolaus siksikin, että se oli hänelle jo toinen samana vuonna. Hän kärsi vakavan polvivamman myös tammikuussa, jolloin rikki meni oikean polven ristisiteet. Tuolloin elettiin vielä aikaa ennen koronapandemiaa, joten vamma käytännössä torppasi toiveet EM-kisoissa pelaamisesta. Sitten Covid-19 siirsi EM-kisoja kesälle 2021, joten Zaniolollekin aukesi uusi mahdollisuus.

[readmore from=Zaniolo-Nicolo]

Hän palasi kentille heinäkuussa puolen vuoden tauon jälkeen, mutta vain kaksi kuukautta myöhemmin seurasi jo toinen polvivamma. Jälleen edessä lienee noin puolen vuoden pakkotauko, joten EM-kisoissa pelaaminen lienee yhä hyvin mahdollista.

Zaniolo teki AS Romalle viime kaudella Serie A:ssa kuusi ja Eurooppa-liigassa kaksi maalia. Kuudessa pelaamassaan A-ottelussa Zaniolo on heiluttanut verkkoja kahdesti.