Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen ei ole toistaiseksi toiminut aikuisten tasolla päävalmentajana, mutta viikonloppuna hän astui yllättäen puikkoihin junioripelissä Virossa. Litmasen poika Bruno pelaa tallinnalaisen Nõmme Kaljun junioreissa, ja joukkueen valmentaja sairastui vähän ennen ottelua. Takavuosien maajoukkuekapteeni osoitti olevansa esimerkillinen futisvanhempi ja astui avuksi, kun hätä oli suurin.

Litmasen pikapiipahduksesta valmentajana kertoi Twitterissä virolainen urheilutoimittaja Ott Järvelä. Järvelä muistutti twiittissään ”Litin” voittaneen Mestarien liigan vuonna 1995 ja pelanneen uransa aikana Ajaxissa, Barcelonassa ja Liverpoolissa. Nyt hän voitti Nõmme Kaljun alle 14-vuotiaiden kanssa Pärnu Vaprusin maalein 3-0.

Ott Järvela

@ottjarvela
Nõmme Kalju U14 meeskond oli enne tänast Eesti MV mängu Pärnu Vaprusega olukorras, kus peatreener haige. Õnneks leidus lapsevanem, kes asendas.

Lapsevanemaks oli 1995. aasta Meistrite liiga võitja, Amsterdami Ajaxis, FC Barcelonas ja Liverpoolis mänginud Jari Litmanen.

Jari Litmanen on naimisissa virolaisen Ly Jürgensonin kanssa ja perhe myös asuu Virossa. Lapsia pariskunnalla on kaksi, 14-vuotias Caro ja 13-vuotias Bruno.

Litmanen on nähty peliuran päätyttyä usein erilaisissa hyväntekeväisyysotteluissa ja muun muassa TV-kommentaattorina. Hän on toiminut myös Palloliiton neuvonantajana ja osallistunut ajoittain juniorivalmennukseen. Litmanen on antanut valmennusosaamistaan muun muassa Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen käyttöön. Hän suoritti vuonna 2019 UEFA:n A-valmentajatutkinnon.

Litmasen valmennuskeikasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.