Käsittämätön sulaminen: HJK tuhri voiton viime hetkien nukahduksilla – TPS nousi suosta

© Kuva: Juha Tamminen

HJK ja TPS päätyivät Helsingissä pistejakoon dramaattisen lopun jälkeen. HJK oli jo laskettelemassa helpohkoon 2-0-voittoon, mutta niin vain turkulaiset vieraat kampesivat loppuhetkillä tasoihin. Vieraiden maalivahti Jere Koponen seisoi päällään läpi ottelun ja hän nappasi kiinni kaiken, mikä vain oli otettavissa. Ja hieman enemmän.

HJK:lla riitti loistavia maalipaikkoja ottelun alusta alkaen. Heti viidennellä peliminuutilla Koponen tiputti eteensä Riku Riskin painavan laukauksen boksin reunalta. Kakkospallossa oli ensimmäisenä paikalla David Browne, joka ei kuitenkaan saanut tyhjän maalin edestä palloa reppuun, vaan viimeistely karkasi taivaan tuuliin yli TPS-maalin.

Pari minuuttia myöhemmin Koponen veti pidemmän korren Riskin päästyä nokikkain hänen kanssaan. Oikea-aikainen vastaantulo kuitenkin esti Riskin maalintekoaikeet.

Etenkin toisella puoliajalla Koponen oli lähes ohittamaton. 51. minuutilla Rasmus Schüller pääsi kokeilemaan noin 10 metristä, mutta Koponen sai huikealla tavalla kätensä laukauksen eteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Schüller yritti jälleen. Valtteri Morenin nappikeskitys löysi Schüllerin vapaana maalin edestä, mutta Koponen torjui jälleen upeasti.

Upeita torjuntoja seurasi ensimmäinen takaisku. TPS:n hyökkäyksen jälkeen turkulaisten puolustus jäi avoimeksi, ja HJK pääsi iskemään vastaan. Riski pääsi leikkaamaan oikealta laidalta keskelle ja hänen vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti alakulmaan TPS-puolustajien jalkojen välistä.

HJK tuplasi johtonsa 65. minuutilla komealla tavalla. Nikolai Alho antoi makoisan matalan keskityksen maalin edustalle. Tim Väyrynen rynni taustalta etutolpalle ja jatkoi keskityksen maalin kattoon hienon yhteispelin päätteeksi.

2-0-maalin jälkeen HJK näytti etenevän voittoon. TPS oli ollut läpi ottelun alakynnessä, eikä vierailla ollut muutamia vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta edes saumoja vaarallisiin hyökkäyksiin.

Ennakkoluuloton yrittäminen tuotti kuitenkin palkinnon. Ensin Mika Ääritalo pääsi nikkaamaan Oskari Jakosen esityöstä vitosen boksin edestä TPS:n maalin päähän 87. minuutilla.

Tuomarin antamalla lisäajalla syntyi TPS:n tasoitus samankaltaisesta tilanteesta: keskitys laidalta löysi tällä kertaa HJK-puolustajien väliin hiipineen Rasmus Holman. Holma niittasi maalin edestä vapaasti pelin 2-2:een vain sekunteja ennen ottelun loppua.

HJK:n totaalisen sulamisen myötä täysi pistepotti muuttui kitkeräksi tasapeliksi. Vieraille sen sijaan tasapelipiste oli voitettu piste. Ehdottomasti suurimpana TPS:n sankarina hääri maalilla torjunut Koponen, joka pelasi elämänsä ottelua kahdesta päästetystä maalista huolimatta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.