Katso videot: Näin MLS:n suomalaiskaksikko viimeisteli joukkueidensa kavennusmaalit

© Kuva: Getty Images

MLS:ssä pelattiin torstain vastaisena yönä täysi 13 ottelun kierros, eli harvinaislaatuisesti kaikki sarjan 26 joukkuetta olivat samana päivänä pelivuorossa. Kierros toi myös suomalaisittain iloisia uutisia, sillä peräti kaksi suomalaispelaajaa onnistui maalinteossa. Sekä Lassi Lappalaisen että Robin Lodin maalit jäivät kuitenkin lohtumaaleiksi, sillä kummankin joukkue hävisi ottelunsa.

Thierry Henryn valmentama Montreal Impact taipui New England Revolutionin vieraana maalein 1-3. Tilanne oli kotijoukkueelle jo 3-0, kun Emanuel Maciel lähetti hyvällä ja tarkalla pystysyötöllä 22-vuotiaan Lappalaisen maalintekoon. Suomalaislaituri otti pallon hyvin haltuun, kirmasi karkuun minkä jaloista lähti ja sijoitti pallon tarkasti reppuun ohi maalivahti Matt Turnerin. Peliä oli tuolloin pelattu 86 minuuttia.

Lappalainen tuli kentälle 27. minuutilla takareisivamman saaneen Orji Okwonkwon tilalle. Montrealin toinen suomalainen, joukkueen kapteeni Jukka Raitala pelasi viiden miehen puolustuslinjassa topparina täydet peliminuutit.

Robin Lodin Minnesota United taipui puolestaan vieraissa Columbus Crew’lle maalein 1-2. 27-vuotias Robin Lod teki joukkueensa kavennusmaalin 88. minuutilla. Chase Gasper keskitti vasemmalta rangaistusalueen reunamilta ja Lod taiteili pallon vaikeasta asennosta alanurkkaan.

Myös MLS:n neljäs suomalaispelaaja Alexander Ring pelasi täydet minuutit, kun hänen joukkueensa New York City FC hävisi kotonaan Toronto FC:lle 0-1. Ring toimii New York Cityn kapteenina.

Minnesota United on MLS:n erittäin tasaisessa läntisessä konferenssissa sijalla seitsemän, mukana taistelussa playoff-paikoista. New York City FC on itäisessä konferensissa kuudentena ja Montreal Impact kahdeksantena.

Robin Lod on tehnyt tällä kaudella MLS:ssä viisi, Alexander Ring kolme ja Lassi Lappalainen kaksi maalia. Maalitilastoa johtaa Seattle Soundersin perulaishyökkääjä Raul Ruidiaz, joka on tehnyt seitsemän maalia.