Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura eteni torstaina Eurooppa-liigan karsintojen playoff-kierrokselle kaatamalla liettualaisen Süduvan kotikentällään 2-0.

KuPS otti pallonhallinnan alussa itselleen, mutta Süduva sai luotua hyvää painetta kotijoukkueen päätyyn vapaapotkun jälkimainingeissa. Pallo pyöri jo kuopiolaisten maalin edustalla, mutta maalivahti Otso Virtanen ja muu KuPS:n puolustus selvisivät tilanteesta kunnialla.

Süduva prässäsi ensimmäisen vartin ajan todella maltillisesti ja alhaalta. KuPS pääsi suhteellisen helposti vieraiden kenttäpuoliskolle, mutta se joutui hakemaan ratkaisuja lähinnä keskityksillä ja kaukolaukauksilla, mikä kelpasi Süduvan alakerralle mainiosti.

Vierasjoukkue väläytteli vaarallisuuttaan varsinkin erikoistilanteissa. KuPS-vahti Virtasen oli venyttävä reilun vartin jälkeen hyvään torjuntaan, kun Thomas Salamonin laukaus oli jo matkalla verkkoon.

Süduva teki ajoittain KuPS:n etenemisestä todella hankalaa. Monet kotijoukkueen hyökkäyksistä pysähtyivät jo keskiviivan tuntumaan.

Puolen tunnin kohdalla KuPS yllätti Süduvan puolustuksen suoraviivaisella hyökkäyksellä ja siirtyi johtoon. Igors Tarasovs jatkoi päällään Saku Savolaisen pitkän syötön Lucas Rangelille, joka nosti pallon yli vieraiden maalivahdin Ivan Kardumin. Kroatialaistorjujalla oli koko avauspuolikkaan ajan isoja vaikeuksia tolppiensa välissä. 1-0.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Kuopiolaiset johtoon vaikean alun jälkeen - Rangel nostaa pallon maaliin! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3694021

Rangelilla oli kymmenisen minuuttia myöhemmin loistava sauma tuplata kuopiolaisten johto, kun hän pääsi puskemaan Petteri Pennasen nappikeskitykseen, mutta brasilialaiskärjen yritys meni niukasti tolpasta ohi.

Avausjakson viimeiset hetket menivät KuPS:n komennossa, mutta enempää osumia ei nähty. Tauolle mentäessä kotijoukkueella oli kasassa viisi maalintekoyritystä ja Süduvalla neljä.

KuPS aloitti toisen jakson vahvasti ja Rangel tuotti yhä vaikeuksia vieraiden puolustukselle. Brassihyökkääjä oli ohjata keskityksen sisään 50. minuutilla, mutta Kardum venyi kenties illan parhaaseen suoritukseensa ja sai hanskansa pallon tielle ennen kuin se painui maaliin.

Süduva painoi toisella puolikkaalla entistä kovemmin päälle ja oli tulla tasoihin tunnin kohdalla, kun Josip Tadic pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta hänen puolivolleynsa epäonnistui täysin.

Kun liettualaisille ei maistunut, niin KuPS hyödynsi oman tonttinsa 72. minuutilla. Artur Pikkin kulmapotku tavoitti Igors Tarasovsin, joka puski pallon komeasti sisään. Latvialaistoppari oli läpi ottelun yksi KuPS:n parhaista pelaajista. 2-0.

Kuopion keskuskenttä täyttyi savusta, kun KuPS:n Igor Tarasovs nikkasi KuPS:n askeleen lähemmäksi jatkopaikkaa! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3694054

KuPS kohtaa ensi viikolla playoff-kierroksella vieraskentällä joko ruotsalaisen Djurgårdenin tai romanialaisen CFR Cluj’n, jotka pelaavat parhaillaan vastakkain.