Lionel Messin jääminen Barcelonaan ei haittaa Man Cityn supertähteä: ”Minua ei oikeasti kiinnosta”

© Kuva: Getty Images

Englannin Valioliigan kausi 2020-21 alkaa tänään, lauantaina. Hallitseva mestari Liverpool ja Manchester City ovat painineet omassa luokassaan kahdella viime kaudella, ja ne ovat suurimmat voittajasuosikit myös tällä sesongilla.

Liverpoolilla oli viime kauden päättyessä 18 pistettä enemmän kuin toiseksi tulleella Cityllä. Manchesterilaisten tähtipelaaja Kevin de Bruyne ei ajattele viime kautta epäonnistumisena, mutta riittävän hyvä se ei heidän osaltaan ollut.

– Nälkä ei katoa koskaan. Viime kaudella teimme eniten maaleja ja päästimme lähes vähiten, mutta emme voittaneet sarjaa, emmehän? sanoi de Bruyne Daily Mailin haastattelussa.

– Olimme lopuksi niin kaukana perässä, koska teimme molemmisa päädyissä niin paljon virheitä. Niin ei saa tapahtua uudestaan.

De Bruyne ja kumppanit tietävät, että Liverpoolilla on vaikea urakka edessä mestaruuden uusimisessa. Manchester City onnistui siinä toissa kaudella, mutta jätti tuolloin Liverpoolin vain yhden pisteen päähän.

– Se on todella vaikeaa. Se oli vaikeampaa kuin odotimme ja meidän oli taisteltava todella kovaa heidän kanssaan.

– Välillä se on henkisesti vaikeampaa. Osa joukkueista keskittyy hieman enemmän mestarin kaatamiseen.

Tänä kesänä näytti hetkellisesti siltä, että City oli saamassa lyömätöntä asetta mestaruustaistoon, kun Barcelonan kapteeni Lionel Messi ilmoitti katalonialaisseuralle, että hän haluaa siirtyä muualle.

Kuudesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi, 33, yhdistettiin välittömästi Cityyn, jonka managerina toimii hänen entinen valmentajansa Pep Guardiola. Argentiinalaistähti pyörsi kuitenkin lähtöpäätöksensä vasten tahtoaan, koska hän ei halunnut viedä Barcelonaa oikeuteen. Osapuolilla oli erimielisyyttä siitä, saako Messi vaihtaa seuraa tänä kesänä vapaasti.

De Bruyne myöntää, että hän ei seurannut Messin siirtosaagaa lainkaan.

– En totta puhuakseni oikeastaan ajatellut sitä. Se olisi tapahtunut, jos se olisi voinut tapahtua.

Messi esitteli maailman parhaan pelaajan palkintoa Barcelonan kotiyleisölle viime joulukuussa. Kuva: Getty Images

– Jos Messin voi hankkia, hänet hankitaan. Ymmärrän sen urheilulliselta ja etenkin seuran kannalta.

– Talouspuolta ajatellen se olisi tuonut valtavasti sponsoreita ja rahaa. Vaikka hänelle maksaisi maltaita, sen kaiken saisi tietyllä tapaa takaisin. Joten ymmärrän yrittämisen siinä mielessä.

De Bruyne painotti kuitenkin, että hän ei vaivannut päätään Messin siirrolla.

– Minua ei oikeasti kiinnosta. Ihan totta.

– Hänestä olisi ollut apua meille, koska minusta hän on kaikkien aikojen paras pelaaja. Mutta en ikinä mieti, ketä pelaajia tulee tai mitä saattaa tapahtua.

– Pitää pelata käytössä olevien pelaajien kanssa, ja siinä mielessä meillä on aika hyvä joukkue. Olisi tyhmää olettaa, mitä tapahtuisi, jos joku tietty pelaaja tulisi tänne. Niin käy jalkapallossa jatkuvasti. Ihmisten on tarkoitus tulla, mutta lopulta he eivät tulekaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.