Markku Kanerva naureskeli Suomen sankarin pikamaalille V sportin haastattelussa: ”Aika unelmien sisääntulo”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat nappasi sunnuntaina ensimmäisen voitonsa Nations Leaguen B-divisioonassa kaatamalla Irlannin Dublinissa 1-0 Fredrik Jensenin osumalla (LUE OTTELURAPORTTI).

Suomi pelasi kohutulla kolmen topparin ja kahden wing-backin ryhmitelmällä, jota on aiemmin kritisoitu, kun tulosta ei ole tullut. Sama ryhmitelmä oli käytössä myös esimerkiksi viime viikolla tappiollisessa kotiottelussa Walesia vastaan.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi sunnuntain pelin jälkeen V sportin haastattelussa, mikä toimi Irlantia vastaan paremmin.

– Ei se puolustuspelaaminen heikosti mennyt Walesiakaan vastaan. Hyökkäyspeliin saatiin enemmän tehoja ja käytettiin näitä nousevia wing-backeja vähän paremmin ja löydettiin tilaa linjojen välistä.

– Keskikentän kolmikosta Robert Taylor nousi sinne tavallaan piilokärjeksi, sitä kautta oli tarkoitus luoda kohteita kymppialueelle enemmän. Ajoittain me löydettiin ne hyvin ja saatiin näitä keskustamurtautumisia. Muun muassa se Teemu Pukin paikka ekalla jaksolla oli hyvä esimerkki siitä, mihin me pyrittiin hyökkäyspelaamisessa.

– Kun kolmella topparilla on pelattu, niin vastassa on ollut tosi kovia joukkueita, muun muassa Italiaa vastaan kaks kertaa [EM-karsinnoissa]. Näistä kahdesta pelistä saatiin hyvää palautetta. Nyt ollaan tyytyväisiä. Voi sanoa, että kokonaisuudessaan [ryhmitelmä] toimi ihan mukavasti.

Suomi teki Wales-ottelun jälkeen kolme muutosta avauskokoonpanoonsa. Toista kertaa A-maajoukkueessa esiintyneet Nicholas Hämäläinen ja Nikolai Alho ottivat Jere Urosen ja Ilmari Niskasen paikat wing-backeina ja Robert Taylor korvasi Joni Kaukon keskikentällä. Tuore kolmikko esiintyi läpi ottelun mallikkaasti, ja Taylor myös syötti Jensenin voittomaalin.

– Nicholas ja Nikolai täytti paikkansa hyvin, yhtä lailla Robert Taylorkin. Alholle ja Hämäläiselle ensimmäiset kilpailulliset pelit A-maajoukkueessa, ja miehekäs suoritus molemmilta. Oon oikein tyytyväinen. Robert Taylor antoi oikeastaan sitä, mitä häneltä vaadittiinkin. Sitä pallollista pelaamista, toi siihen vähän luovuutta, kertasi Kanerva.

Maalintekijä Jensen ehti olla vaihtonsa jälkeen kentällä alle puoli minuuttia ennen kuin hän iski ottelun ainokaisen (Katso Viafreen video).

Kanerva naureskeli, kun häneltä kysyttiin, mitä ohjeita hän antoi ottelun ratkaisijalle.

– En mä sanonut, että ”tee ekalla tatsilla maali”, vastasi Kanerva hymyssä suin.

– Samat ohjeet kuin kärjelle, eli pitää hoitaa se puolustusvelvoite ja ennen kaikkea tuoreena miehenä tuoda sitä juoksuvoimaa ja pystyä pitämään palloa välillä siinä kymppialueella. Mut aika unelmien sisääntulo Fredrikiltä. Se oli hyvin pelattu tilanne. Robertilta hieno syöttö siihen maalin eteen.