Robin Lod vastasi Robert Taylorin mahtavaan iltaan – teki kaksi maalia MLS:ssä

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien avauskokoonpanoon sunnuntaina noussut ja aiempaa hyökkäävämmässä roolissa pelannut Robert Taylor onnistui Irlantia vastaan erinomaisesti ja kohenteli varmasti osakkeitaan A-maajoukkueen EM-kisaspekulaatioissa.

Suomi joutui syyskuun Nations League -otteluihin hieman varamiehisenä muun muassa siksi, että MLS-kolmikko Jukka RaitalaLassi Lappalainen ja Robin Lod eivät päässeet koronarajoitusten vuoksi matkustamaan Eurooppaan. MLS:ssä ei myöskään vietetty maaottelutaukoa.

Viime vuoden EM-karsinnoissa Robin Lod oli yksi niistä Suomen pelaajista, joka pelasi lähes täydet 900 minuuttia. Lod huhki kentällä alusta loppuun yhdeksässä pelissä kymmenestä ja tuli kerran vaihtoon 87. minuutilla. Hänellä oli koko karsintojen ajan suuri vastuu Suomen pelinteosta ja tilastoihin kirjattiinkin kolme maalisyöttöä.

27-vuotiaan Lodin vastausta Taylorin huippuiltaan ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä hän iski kaksi maalia maanantain vastaisena yönä, kun Minnesota United rökitti Real Salt Laken maalein 4-0. Lodin tekemä 2-0 -maali syntyi 62. minuutilla ja toinen osuma 90. minuutilla.

Lodin ensimmäinen maali syntyi, kun hän juoksi pallon kanssa kenenkään estelemättä rangaistusalueella ja sijoitti pallon etunurkkaan. Maaleista jälkimmäinen oli tyylikäs sijoitus sisäsyrjällä taka-alakulmaan.

Minnesota United on MLS:n 12 joukkueen läntisessä konferenssissa sijalla kolme, saatuaan yhdeksästä pelistä 14 pistettä. Sarjataulukkoon lasketaan mukaan myös MLS:n koronatauon jälkeisen ”MLS is back” -turnauksen ottelut.

Lodin maalimäärä tämän kauden MLS:ssä on nyt viisi maalia. Suomalaispelaajista Alexander Ring on tehnyt kaksi maalia ja Lassi Lappalainen yhden. Ring ja Raitala toimivat joukkueidensa kapteeneina.