Huuhkajat otti sunnuntaina historian ensimmäisen voittonsa Irlannista, kun se kaatoi kotijoukkueen Dublinissa 1-0 Fredrik Jensenin tekemällä maalilla (lue raportti ottelusta). Maalin alusti erinomaisen tarkalla ja oikea-aikaisella syötöllä kauttaaltaan loistavan pelin pelannut Robert Taylor.

25-vuotias JJK-kasvatti siirtyi täksi kaudeksi Brann Bergeniin vanhan seuran Tromsø IL:n pudottua pääsarjasta. Taylor on noussut Brannissa nopeasti isoon rooliin. Hän on ollut avauksessa 14 ottelussa kaikkiaan 16:sta, tullut kahdesti vaihdosta sisään ja pelannut seitsemän kertaa täydet 90 peliminuuttia. Tilastoihin on kirjattu kolme maalia ja yksi maalisyöttö.

Eilinen 90-minuuttinen oli Taylorille Huuhkajien paidassa vasta toinen, ensimmäisen tultua talvimaaottelussa Viroa vastaan tammikuussa 2019. Kaikkiaan hän on pelannut kymmenen A-maaottelua, joista neljä avauskokoonpanossa. Eilinen tehomerkintä oli ensimmäinen yhteensä 485 pelatun peliminuutin jälkeen.

Taylor oli tyytyväinen otteisiinsa ja siihen, että pääsi pelaamaan Huuhkajissa totuttua hyökkäävämmässä roolissa.

– Olen ihan tyytyväinen omaan peliin ja joukkueen peliin varsinkin. Me pyöritettiin hyvin palloa ja saatiin luotua paikkoja.

– Minulla oli tosiaan uusi rooli: kasipaikka tai vähän siinä kympillä. Pääsin rakentamaan hyökkäyksiä.

– Voittoa me tultiin täältä hakemaan, ja se saatiin. Tiukille meni, sillä olihan Irlannilla paikkoja, mutta niin oli meilläkin. Me pistettiin yhdestä sisään, ja se riitti.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Maukkaan maalisyötön tarjoillut Robert Taylor oli syystäkin tyytyväinen mies hienon Irlanti-voiton jälkeen! #Huuhkajat