Suomen sarjoista futismaailman huippuvauhtiin – Kolmosesta ja Ykkösestä tutut pelaajat lauantain La Liga -kierroksella kokoonpanoissa

© Kuva: Getty Images

Etukäteen ei voi tietää, mihin saakka joihinkin Suomen sarjoissa nyt pelaavat pelaajat tulevatkaan vielä yltämään. Erinomainen muistutus tästä saatiin lauantaina, kun Espanjan La Ligan ottelujen kokoonpanoissa nähtiin kaksi pelaajaa, jotka ovat pelanneet uransa aikana Suomen kentillä – eikä suinkaan pääsarjatasolla Veikkausliigassa, vaan alemmilla sarjatasoilla.

La Ligan sarjanousija Elche taipui kauden ensimmäisessä ottelussaan muun muassa David Silvan tähdittämälle Real Sociedadille 0-3. Elchen kokoonpanossa nähtiin 30-vuotias keskikenttäpelaaja Ramón Folch, joka pelasi kaudella 2012 Suomen Kolmosta ja Regions Cupia PKKU:n paidassa.

Folch on katalonialaisen, talousvaikeuksiin ajautuneen Reus Deportiun kasvatti, jonka ainoa seikkailu Espanjan ulkopuolella on ollut muutaman viikon kestänyt visiitti Suomen Kolmoseen vuonna 2012. PKKU-käynnin jälkeen Folch sai sopimuksen Espanjan neljännelle sarjatasolle UB Conquenseen ja kesällä 2013 hän palasi kasvattajaseuraansa Reus Deportiuhun.

Pikkuhiljaa Folch hivuttautui neljänneltä ja kolmannelta sarjaportaalta yhä ylemmäs ja nyt takana on jo neljä perättäistä kautta toisella sarjatasolla Segundassa – ensimmäinen Reus Deportiussa, kaksi seuraavaa Real Oviedossa ja viime kausi Elche CF:ssä. Kaikkiaan otteluisa Segundassa on pelattuna jo 147.

Viime kaudella Ramón Folch pelasi Elchen paidassa kaikkiaan 37 ottelua, joissa hän teki yhden ja syötti yhden maalin. Keskikentän keskustan pelaaja oli Elchen avauksessa muun muassa 23.8. pelatussa sarjanousun ratkaisseessa ottelussa Gironaa vastaan. La Liga -debyyttiä kentällä ei ole vielä nähty, mutta kenties sekin on edessä pian.

Ottelussa Real Betis-Real Madrid kotijoukkueen vaihtopenkillä puolestaan istui 22-vuotias norsunluurannikkolainen keskikenttäpelaaja Paul Akouokou. Akouokou on jo ehtinyt La Liga -debyyttinsä tekemään, sillä hän tuli lisäajan minuuteiksi kentälle Betisin edellisessä ottelussa Real Valladolidia vastaan, korvaten Portugalin maajoukkuemies William Carvalhon.

Paul Akouokoun ura Suomen kentillä kesti n. puolitoista kautta. Hän pelasi Ykkösen EIF:ssä 21 sarjaottelua kaudella 2016 ja 14 lisää kaudella 2017. Noissa 35 ottelussa syntyivät tehot kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä.

Akouokou siirtyi Tammisaaresta israelilaiseen Beitar Jerusalemiin syksyllä 2017 ja jatkoi Israelista Real Betisin organisaatioon kesällä 2019. Tässä kuussa Manuel Pellegrini nosti hänet edustusjoukkueen mukaan. Viime kaudella ei vielä La Liga -minuutteja herunut, mutta tällä kaudella debyytti siis näki jo päivänvalon.

Kannattaa siis seurata tarkkaan Suomen sarjoja myös Veikkausliigan alapuolelta, sillä koskaan ei tiedä, koska joku heistä pääsee La Liga -vauhtiin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.