Siirto ei ole likimainkaan La Ligan siiirtoikkunan rahakkain, mutta yksi tärkeimmistä se eittämättä on – ellei tärkein. Puhutaan siis 33-vuotiaan Luis Suárezin siirtymisestä FC Barcelonasta Atlético Madridiin.

Atlético de Madrid

@Atleti
Acuerdo con el FC Barcelona para el traspaso de @LuisSuarez9.
ℹ️ ow.ly/XPtF30rbrSh

Atlético vahvisti siirron yöllä noin kello 1 Suomen aikaa. Tiedotteen mukaan siirto vaatii vielä lääkärintarkastuksen sekä Suárezin sopimuksen viimeisten yksityiskohtien viimeistelyn. Barcelona ja Atlético Madrid ovat kuitenkin päässeet siirrosta sopuun.

Uruguyalaiselle Suárezilla oli Barcelonan kanssa sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta uusi valmentaja Ronald Koeman ei nähnyt hänelle käyttöä joukkueessaan.

FC Barcelona ilmoittaa omassa tiedotteessaan, että se saa Suárezista siirtokorvauksena kuusi miljoonaa euroa, mikäli tietyt sopimukseen sidotut pykälät täyttyvät. Suárez pitää torstaina kello 13.30 Barcelonassa lehdistötilaisuuden, jossa hän hyvästelee entisen seuransa FC Barcelonan.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
¡Gracias @LuisSuarez9 por estos 6 años!

▶ El jugador se despedirá el jueves (12.30pm CEST) en rueda de prensa en el Camp Nou
📺 En directo por BarçaTV+
barca.link/UcYT50BzwBv

Suárez vietti Barcelonassa kuusi kautta ja voitti seurassa 13 pokaalia: neljä La Liga -mestaruutta, neljä Copa del Reytä, kaksi Espanjan Supercupia, kerran Mestarien liigan ja kerran myös Euroopan Supercupin sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Kaudella 2015-2016 Suárez voitti La Ligan maalikuninkuuden sekä Euroopan kultaisen kengän. Tuolla kaudella hän teki 40 liigamaalia ja yhteensä 59 maalia kaikissa kilpailuissa. Kaikkiaan Suárez teki 283 Barcelonassa pelaamassaan ottelussa 198 maalia. Se tekee hänestä seuran historian kolmanneksi parhaan maalintekijän Lionel Messin ja Césarin jälkeen. Maaliensa lisäksi Suárez syötti 97 maalia.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
1️⃣9️⃣8️⃣ goles en 2️⃣8️⃣3️⃣ partidos
💙❤️ Tercer máximo goleador de la historia del Barça.
🔫 #9raciasLuis

Atlético Madrid on etsinyt maalintekoon pystyvää huippuhyökkääjää jo pidempään ja toivoo nyt Suárezissa sellaisen saaneensa.