Tässäkö La Ligan siirtoikkunan tärkein siirto? Atlético Madrid vahvisti Luis Suárezin hankinnan

© Kuva: Getty Images

Siirto ei ole likimainkaan La Ligan siiirtoikkunan rahakkain, mutta yksi tärkeimmistä se eittämättä on – ellei tärkein. Puhutaan siis 33-vuotiaan Luis Suárezin siirtymisestä FC Barcelonasta Atlético Madridiin.

Atlético vahvisti siirron yöllä noin kello 1 Suomen aikaa. Tiedotteen mukaan siirto vaatii vielä lääkärintarkastuksen sekä Suárezin sopimuksen viimeisten yksityiskohtien viimeistelyn. Barcelona ja Atlético Madrid ovat kuitenkin päässeet siirrosta sopuun.

Uruguyalaiselle Suárezilla oli Barcelonan kanssa sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta uusi valmentaja Ronald Koeman ei nähnyt hänelle käyttöä joukkueessaan.

FC Barcelona ilmoittaa omassa tiedotteessaan, että se saa Suárezista siirtokorvauksena kuusi miljoonaa euroa, mikäli tietyt sopimukseen sidotut pykälät täyttyvät. Suárez pitää torstaina kello 13.30 Barcelonassa lehdistötilaisuuden, jossa hän hyvästelee entisen seuransa FC Barcelonan.

Suárez vietti Barcelonassa kuusi kautta ja voitti seurassa 13 pokaalia: neljä La Liga -mestaruutta, neljä Copa del Reytä, kaksi Espanjan Supercupia, kerran Mestarien liigan ja kerran myös Euroopan Supercupin sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Kaudella 2015-2016 Suárez voitti La Ligan maalikuninkuuden sekä Euroopan kultaisen kengän. Tuolla kaudella hän teki 40 liigamaalia ja yhteensä 59 maalia kaikissa kilpailuissa. Kaikkiaan Suárez teki 283 Barcelonassa pelaamassaan ottelussa 198 maalia. Se tekee hänestä seuran historian kolmanneksi parhaan maalintekijän Lionel Messin  ja Césarin jälkeen. Maaliensa lisäksi Suárez syötti 97 maalia.

Atlético Madrid on etsinyt maalintekoon pystyvää huippuhyökkääjää jo pidempään ja toivoo nyt Suárezissa sellaisen saaneensa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.