Viikkosavo: KuPS:n sisäpiiristä kritiikkiä erotetun urheilutoimenjohtajan työpanokselle

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS:sta elokuussa irtisanottu urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom vieraili Ilta-Sanomien Pallokerho -ohjelmassa syyskuun alussa (ohjelman voi kuunnella Suplasta tämän linkin takaa.). Lindblom ei sanojaan säästellyt, vaan kertoi avoimesti näkemyseroistaan KuPS:n päävalmentajan Arne Erlandsenin kanssa (lue lisää). Hän syytti KuPS:n seurajohtoa myös epäammattimaisuudesta.

KuPS ei maininnut 28.8. julkaistussa tiedotteessaan lainkaan Lindblomin nimeä. KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen perusteli ratkaisua Viikkosavolle sillä, että nimettömyydellä haluttiin suojella irtisanotun urheilutoimenjohtajan mainetta (lue Viikkosavon juttu täältä).

Lindblomin mukaan KuPS ja Arne Erlandsen marssivat hänen tontilleen ja hoitivat pelaajarekrytointia ohi urheilutoimenjohtajan. Lindblom myös kertoi, että hän esitti seuralle neljää muuta valmentajavaihtoehtoa, mutta muu seurajohto valitsi Erlandsenin.

Nyt ”KuPS:ia läheltä seuraavat henkilöt” ovat vastanneet anonyymisti väitteisiin Viikko-Savon jutussa. Heidän mukaansa Lindholmin esittämistä vaihtoehdoista yksi valmentajaehdokas ei osannut englantia, yksi kieltäytyi tulemasta ja muut olivat liian kalliita.

Eräs sisäpiiriläinen kertoo, että Arne Erlandsen oli pakotettu värväämään itse pelaajia, koska urheilutoimenjohtaja laisti hänelle kuuluneista velvollisuuksista.

- Jonne ei käynyt edes katsomassa seuran farmijoukkueen KuFun pelejä eikä KuPSin naisten otteluita. Hän ei ollut tarpeeksi työpaikallaan Kuopiossa ja mies oli päiväkausia kateissa ties missä, sisäpiirilähteistä kerrottiin.

Sisäpiirilähteen mukaan hyvin onnistuneiden hankintojen Usman Salen ja Nana Boatengin sopimukset järjesti omien kontaktiensa kautta Erlandsen eikä Lindblom, vaikka viimeksimainittu näistä ottikin Pallokerhon haastattelussa kunnian itselleen.

Lindblomilla oli lähteiden mukaan kaksi kuukautta aikaa etsiä laadukkaita pelaajia TV-sarja PlayOffin kuvauksiin. Kun aika oli lopulta kulumassa loppuun, kutsui Erlandsen itse entisen valmennettavansa Mats Haakenstadin vuorokaudessa ohjelman kuvauksiin.

Lindblom ei kommentoinut asioita sen tarkemmin Viikkosavolle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.