Virallista: Andrea Pirlo hankki entisen joukkuetoverinsa takaisin Juventukseen – ”Olin aito pelaaja kun lähdin”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n suurseura Juventus, joka on etsinyt jo useamman viikon uutta hyökkääjää, toivotti Álvaro Moratan tervetulleeksi takaisin Torinoon myöhään tiistai-iltana virallisilla verkkosivuillaan.

Morata, 27, siirtyy Juventukseen espanjalaisseura Atlético Madridista vuoden mittaisella lainasopimuksella. Juventus maksaa lainajaksosta 10 miljoonaa euroa, minkä lisäksi se voi ostaa pelaajan pysyvästi itselleen 45 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan.

Morata teki viime kaudella 12 maalia 34 sarjapeliin Atlético Madridin paidassa. Real Madridin kasvatti edusti seuraa tammikuusta 2019 lähtien. Juventuksessa hän on pelannut aiemminkin lainalla, nimittäin kausina 2014-15 ja 2015-16.

Alvaro Morata ja Andrea Pirlo Juventuksen paidassa vuonna 2016. Kuva: Getty Images

Morata on iloinen palatessaan tuttuun ympäristöön, missä hän myös teki läpimurtonsa Euroopan huipputasolle. Espanjan maajoukkuehyökkääjä paukutti Juventukselle yhteensä 27 maalia 93 otteluun hänen kahden lainakautensa aikana.

Nyt häntä tulee valmentamaan hänen entinen joukkuetoverinsa Andrea Pirlo, joka korvasi potkut saaneen Maurizio Sarrin torinolaisseuran peräsimessä aiemmin tänä kesänä.

– Minun kaksi vuottani Juventuksessa olivat fantastisia. Olin vasta poika kun saavuin tänne, mutta olin aito pelaaja kun lähdin. Tämän joukkueen vahvuus on se, miten olemme kuin samaa perhettä: me kärsimme ja iloitsemme yhdessä, Morata kertoi Juventuksen tiedotteessa.