Pitkään kesti AC Oulu ilman kauden ensimmäistä tappiota, mutta sunnuntaina sellainen vihdoin tuli. Laivastonsiniset saivat pettyä, kun KPV haki Ykkösen ottelussa täyden pistepotin maalein 1-2.

AC Oulu aloitti kauden 2020 komealla kuuden ottelun voittoputkella. Sen jälkeen alkoi tulla tasapelejä ja nyt lopulta tappiokin. Kun Oulu pelasi myös viime kaudella viisi viimeistä otteluaan tappioitta, ehti se pelata kaikkiaan vuoden ja kaksi viikkoa ilman tappiota Ykkösessä. Ainoa virallinen tappio tässä välissä oli Suomen Cupin neljännesvälierien maalin tappio Veikkausliigan Hongalle kevättalvella.

Viimeksi AC Oulu oli hävinnyt Ykkösessä 6.9.2019, kun TPV oli Tampereella parempi maalein 2-0. Kaikkiaan tappiottomia otteluita ehti kertyä jonoon 19, sillä tämän illan peli oli Oululle tämän kauden 15:s.

KPV siirtyi Oulussa 1-0-johtoon 38. minuutilla Aleksi Tarvosen maalilla.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Aleksi Tarvonen voimalla sisään! 👊 @kpvedustus johtaa sarjakärkeä puoliajalla. #Ykkönen

Sama mies oli asialla myös voittomaalissa, joka syntyi rankkarista 65. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin Aapo Heikkilä teki kotijoukkueelle kavennuksen, mutta tasoihin Oulu ei enää kyennyt nousemaan.

– Täytyy antaa KPV:lle tunnustusta, sillä he pelasivat yksinkertaisesti hyvän ottelun. Varsinkin avausjaksolla me ei saatu heidän prässiä ohitettua ja lisäksi vihreille meni suurin osa kaksinkamppailuista. Toinen jakso oli meiltä selvästi parempi ja siitä täytyy taas nostaa omalle joukkueelle hattua, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi seuran kotisivujen otteluraportissa.

AC Oulu

@ACOulu
Kauden avaustappio - eihän se kivalta tunnu, mutta @kpvedustus oli tänään hyvä. 😢

Dekofloor.fi ottelurapotti
@JumpruKaarle ottelukooste
Rönkä jälkipelit

➡️ acoulu.fi/raportit/dekof…

#acoulu #oulu #laivastonsiniset #ykkönen #raatti #pohjoistavoimaa

AC Oulu johtaa sarjaa edelleen saatuaan 15 ottelusta 34 pistettä. Kunnon painetta oululaisille lyö kuitenkin KTP, joka on kakkosena kolme pistettä perässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. KTP on voittanut kolme viimeistä otteluaan komealla yhteismaalierolla 14-0.

Kolmantena joukkueena tosissaan nousutaistelussa oleva Jaro koki tänään pistemenetyksen, kun putoamisviivan alla oleva Mypa pakotti sen kotikentällään 1-1 -tasapeliin. Tilanne kiristyikin sunnuntaina mukavasti myös putoamistaistelussa, kun sekä SJK Akatemia että Mypa kartuttivat kotikentillään saldoaan yhdellä pisteellä ja Gnistan kaatoi MuSa:n 3-1. Gnistan on enää kolme pistettä yhdeksäntenä olevan AC Kajaanin perässä.

Erittäin kovaa tilastoa Ykkösessä rakentelee EIF:n maalivahti Jiri Koski. Koski pelasi tänään vasta kauden neljännen ottelunsa, mutta hänen taakseen ei ole tehty vielä maalin maalia. Neljä peliä, neljä nollapeliä. Tänään EIF rökitti AC Kajaanin maalein 5-0 ja nousi sarjassa neljänneksi.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
4/4. 👏 @JiriKoski @EIFfotboll #Ykkönen

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Siitä onkin kulunut tovi, kun Koski ohitettiin viimeksi. 🤔

Lauantaina nollapelin torjunut @EIFfotboll-vahti on miesten kolmen ylimmän sarjatason ainoa veräjänvartija, joka on pelannut kauden aikana yli 270 minuuttia päästämättä maaliakaan. 💪 #Ykkönen x.com/jirikoski/stat…

Ykkösliiga

@ykkosliiga
15. kierros tarjoaa hurjaa draamaa! @kpvedustus kaataa sarjakärjen ja @IFGnistan1924 on jälleen askelta lähempänä viimeisen säilyjän paikkaa. 💪 #Ykkönen