Torstaina on julkistettu 20 pelaajan karsittu ehdokaslista Golden Boy -palkinnon saajaksi. Golden Boy annetaan parhaalle Euroopan pääsarjoissa pelaavalle nuorelle pelaajalle. Ikärajana on 21 vuotta.

Listalta nousee esiin selvästi kolme voittajasuosikkia yli muiden. Kenties suurin ennakkosuosikki on Borussia Dortmundin norjalaiskärki Erling Braut Håland, mutta saman seuran Jadon Sanchollakin lienee omat mahdollisuutensa. Kolmas vahva kandidaatti on Bayern Münchenin laitapuolustaja Alphonso Davies.

Ennusmerkit viittaavat siis vahvasti siihen, että palkinnon saaja löytyisi tänä vuonna Bundesliigasta. Jonkinlaisina mustina hevosina voitaneen pitää esimerkiksi Barcelonan Ansu Fatia ja Rennesin Eduardo Camavingaa.

[readmore from=Golden-Boy]

Kansalaisuuksia vertaillessa eniten ehdokkaita on Englannista. Jadon Sanchon ohella ehdolle pääsivät Bukayo Saka (Arsenal), Phil Foden (Manchester City), Mason Greenwood (Manchester United) ja Callum Hudson-Odoi (Chelsea), joten 20 ehdokkaasta joka neljäs on englantilainen.

Pohjois-Amerikkakin on ehdokaslistalla vahvasti edustettuna, sillä kanadalaisen Alphonso Daviesin lisäksi ehdolla ovat hänen maanmiehensä Jonathan David (Lille) sekä Ajaxista Barcelonaan siirtynyt USA:n maajoukkuepelaaja Sergiño Dest.

Pohjoismaalaisia ehdokkaiden joukossa on kaksi, sillä Hålandin ohella nimilistalta löytyy Juventuksen ruotsalaispelaaja Dejan Kulusevski.

GOAL

@goal
The 2020 Golden Boy shortlist:

🇳🇱 Bakker
🇫🇷 Camavinga
🇨🇦 David
🇨🇦 Davies
🇺🇸 Dest
🇵🇹 Fabio Silva
🇪🇸 Ansu Fati
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Foden
🇳🇱 Gravenberch
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Greenwood
🇳🇴 Haaland
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Hudson-Odoi
🇸🇪 Kulusevski
🇧🇷 Rodrygo
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Saka
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Sancho
🇭🇺 Szoboszlai
🇮🇹 Tonali
🇪🇸 Ferran Torres
🇧🇷 Vinicius

Who wins?

Barca Stuff Indonesia

@barcastuff_idn
RESMI : Sergino Dest dan Ansu Fati masuk dalam daftar nominasi untuk Golden Boy Award 2020.

Golden Boy -palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien. Ensimmäinen voittaja oli Rafael Van der Vaart. Viime vuonna tunnustuksen sai Portugalin ja Atlético Madridin João Félix.

From Lionel Messi, Wayne Rooney and Kylian Mbappe to Renato Sanches and Anderson...

Ranking every player to win the Golden Boy Award 🥇

Who will be the next three winners? 🤔

2020 _________
2021 _________
2022 _________