20 ehdokasta Golden Boy -palkinnon saajiksi julkaistu – kolme suosikkia ylitse muiden

© Kuva: Getty Images

Torstaina on julkistettu 20 pelaajan karsittu ehdokaslista Golden Boy -palkinnon saajaksi. Golden Boy annetaan parhaalle Euroopan pääsarjoissa pelaavalle nuorelle pelaajalle. Ikärajana on 21 vuotta.

Listalta nousee esiin selvästi kolme voittajasuosikkia yli muiden. Kenties suurin ennakkosuosikki on Borussia Dortmundin norjalaiskärki Erling Braut Håland, mutta saman seuran Jadon Sanchollakin lienee omat mahdollisuutensa. Kolmas vahva kandidaatti on Bayern Münchenin laitapuolustaja Alphonso Davies.

Ennusmerkit viittaavat siis vahvasti siihen, että palkinnon saaja löytyisi tänä vuonna Bundesliigasta. Jonkinlaisina mustina hevosina voitaneen pitää esimerkiksi Barcelonan Ansu Fatia ja Rennesin Eduardo Camavingaa.

Kansalaisuuksia vertaillessa eniten ehdokkaita on Englannista. Jadon Sanchon ohella ehdolle pääsivät Bukayo Saka (Arsenal), Phil Foden (Manchester City), Mason Greenwood (Manchester United) ja Callum Hudson-Odoi (Chelsea), joten 20 ehdokkaasta joka neljäs on englantilainen.

Pohjois-Amerikkakin on ehdokaslistalla vahvasti edustettuna, sillä kanadalaisen Alphonso Daviesin lisäksi ehdolla ovat hänen maanmiehensä Jonathan David (Lille) sekä Ajaxista Barcelonaan siirtynyt USA:n maajoukkuepelaaja Sergiño Dest.

Pohjoismaalaisia ehdokkaiden joukossa on kaksi, sillä Hålandin ohella nimilistalta löytyy Juventuksen ruotsalaispelaaja Dejan Kulusevski.

Golden Boy -palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien. Ensimmäinen voittaja oli Rafael Van der Vaart. Viime vuonna tunnustuksen sai Portugalin ja Atlético Madridin João Félix.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️