AC Oulun voittokantaan paluu teki nousutaistelusta entistäkin jännemmän – ”Ykkösessä tehdään vain komeita maaleja”

© Kuva: Juha Tamminen

SuomiFutis julkaisi keskiviikkona Ykköstä käsittelevän jutun otsikolla ”Karkaako AC Oulun nousujuna? Jaron dominanssi Pohjanmaan derbyissä jatkui”. Kuinka ohikiitäviä hetkiä tällaiset urheilutoteamukset voivatkaan olla, sillä tänään sunnuntaina Oulun juna on taas raiteillaan, ja Jaron dominanssi Pohjanmaallakin päättyi.

Ykköstä alkukauden ajan mielin määrin hallinnut AC Oulu oli saanut edellisestä kolmesta pelistään vain yhden pisteen, kun sarjakärkeen noussut KTP oli ennen sunnuntaina viiden ottelun voitto- ja 11 ottelun tappiottomassa putkessa. Suosikin paineita kierroksen kärkiottelussa kantoi kotijoukkue KTP.

KTP siirtyikin 1-0 -johtoon 18. minuutilla Antti Mäkijärven tekemällä erittäin komealla osumalla. Mäkijärvi laukoi reilusta 20 metristä kauniisti putoavan kudin takaylänurkkaan, jota oululaisvahti Juhani Pennanen sai ihailla vain katseella. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähtykään.

AC Oulu tuli kuitenkin toiselle jaksolle täynnä taistelutahtoa ja nousi rinnalle ja lopulta myös KTP:n ohi – niin ottelussa kuin sarjataulukossakin. Loorents Hertsi toi oululaiset tasoihin 49. minuutilla ja Aapo Heikkilä teki vieraille 2-1 -voittomaalin, kun pelattiin 57. minuuttia. Heikkilä sai vasemmalta hyvän poikittaissyötön pelaajaruuhkan keskeltä ja latasi pallon suoraan syötöstä yläriman kautta häkkiin.

Oulun laariin satoi sekin, kun Jaro koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä viidennessä Pohjanmaan paikallisottelussaan. Jo noususaumansa menettänyt KPV haki pisteet Pietarsaaresta maalein 0-1. Pelin ainoan maalin teki Aleksi Pahkasalo vain hetki kentälle tulonsa jälkeen.

AC Oulu palasi siten sarjakärkeen pisteen KTP:tä ja Jaroa enemmän keränneenä. Oululla ja Jarolla on pelaamatta vielä neljä ottelua, ja KTP:llä viisi, koska MP-KTP siirrettiin syyskuulta lokakuun 20. päivälle Mikkelin koronatilanteen takia. Nousutaistelun kannalta erittäin tärkeäksi otteluksi voi muodostua 24.10. pelattava Jaro-KTP.

Upea maali nähtiin myös Mikkelissä, kun MP:n nigerialaispuolustaja Jonathan Dunyin tykitti sydämensä kyllyydestä verkot pulleiksi. MP voitti SJK Akatemian maalein 2-1, ja alkaa käytännössä olla lähes varma sarjapaikkansa säilymisestä.

Sarjan häntäpäässä MYPA ja SJK Akatemia ovat kovaa vauhtia matkalla takaisin Kakkoseen. Gnistan kamppailee AC Kajaanin kanssa ahnaasti viimeisen säilyjän paikasta. AC Kajaani hävisi tänään kotikentällään VPS:lle 0-2. Gnistan puolestaan isännöi EIF:ää kello 18.30 alkavassa ottelussa.