Bayern München tavoitteli tiettävästi jo kesällä 2019 riveihinsä espanjalaista Marc Rocaa. Tuolloin pyrkimykset eivät kuitenkaan johtaneet tulokseen, vaan Roca pelasi vielä kauden 2019-2020 Espanyolissa, joka putosi kauden päätteeksi La Ligasta.

Nyt Bayern tiedottaa kotisivuillaan tehneensä Marc Rocan kanssa viisivuotisen sopimuksen. Sinnikäs työ 23-vuotiaan puolustavan keskikenttäpelaajan värväämiseksi tuotti siis hedelmää.

– Olemme hyvin iloisia Marc Rocan hankinnasta. Hän sopii joukkueeseemme sekä jalkapalloilullisesti että luonteensa puolesta erinomaisesti. Olemme varmoja, että hän antaa joukkueellemme suurta lisäarvoa, Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidžić kommentoi seuran tiedotteessa.

Marc Roca aloitti pelaamisen Espanyolissa 11-vuotiaana ja on edustanut koko tähänastisen uransa – eli yli puolet elämästään – samaa seuraa. Bayern on hänelle siis vasta toinen ammattilaisuran seura.

– Olen erittäin onnellinen. Tämä on minulle unelmien täyttymys. Minun silmissäni Bayern on maailman paras seura, jolla on vahvat perinteet. Olen erittäin iloinen saadessani pukeutua tämän suuren seuran väreihin, Roca hehkutti.

Marc Roca pelasi Espanyolin edustusjoukkueessa kaikkiaan 121 ottelua, joista 103 La Ligassa. La Ligan tilastoihin kirjattiin kolme maalia ja neljä maalisyöttöä. Tällä kaudella Roca pelasi Segundassa kaksi peliä Espanyolin joukkueessa, mutta kolmas jäi väliin toisessa pelissä otetun punaisen kortin takia.

Roca voitti kesällä 2019 Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa EM-kultaa. A-maajoukkuedebyyttiään hän ei ole vielä tehnyt. Bayern Münchenissä Roca saa pelinumeron 22.

[readmore from=Bayern-München]

Bayernilla tuli tarvetta uudelle keskikentän keskustan pelaajalle, kun Thiago myytiin Liverpooliin. Roca on seuran neljäs uusi hankinta valmentaja Hansi Flickin aikakaudella Leroy Sanén, Alexander Nübelin ja Tanguy Nianzoun jälkeen.

Transfermarktin mukaan Bayern maksaa Rocasta Espanyolille 9 miljoonaa euroa. Summa voi nousta 15 miljoonaan euroon tiettyjen bonuspykälien täyttyessä.