FIFA:n presidentti jakoi ajatuksensa Euroopan Valioliigasta: ”Olen kiinnostuneempi MM-turnauksesta”

© Kuva: Getty Images

Englantilaismedia Sky News uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Manchester United ja Liverpool johtavat neuvotteluita uuden FIFA:n tukeman euroturnauksen; Euroopan Valioliigan perustamisesta (lue lisää).

UEFA on tiukasti hanketta vastaan, koska se vaarantaisi Mestarien liigan aseman Euroopan kovimpana euroturnauksensa. FIFA:n presidentti Gianni Infantino on puolestaan sanonut tuoreimmassa haastattelussaan, ettei hänellä ole kiinnostusta uuden huippusarjan käynnistämisestä.

– FIFA:n presidenttinä, olen kiinnostuneempi seurajoukkueiden välisestä MM-turnauksesta, enkä mistään uudesta superliigasta, Infantino kertoi torstaina lehdistölle Sveitsissä.

– Minua ei kosketa Bayern Münchenin ja Liverpoolin välinen ottelu, vaan Bayernin ja Boca Juniorsin välinen kamppailu.

– Liverpoolilla on 180 miljoonaa fania ympäri maailman. Flamengolla on esimerkiksi 40 miljoonaa fania, joista 39 on kotoisin Brasiliasta. Liverpoolilla on ehkä viisi miljoonaa fania Englannissa ja 175 miljoonaa fania muualla maailmalla.

– Haluan, että seurat Euroopan ulkopuolelta saavat maailmanlaajuista vetovoimaa tulevaisuudessa. Se on minun visioni: saada 50 seuraa ja 50 maajoukkuetta taistelemaan maailmanmestaruudesta.