Fredrik Jensen keikkuu Nations Leaguen maalipörssin kärkisijoilla – ”Isoin ansio maalista kuuluu Temelle”

© Kuva: Juha Tamminen

Jos oli kymmenen maalia tehnyt Teemu Pukki Suomen suuri sankari viime vuoden EM-karsinnoissa, niin Nations Leaguessa päärooliin on astunut 23-vuotias Fredrik Jensen. Porvoolaislähtöinen Jensen on tehnyt kolme Suomen neljästä maalista Nations Leaguessa ja vastannut voittomaaleista molemmissa syksyn 1-0 -voitoissa Irlannista.

Myös 1-5 -tappioon päättyneessä harjoitusottelussa Puolaa vastaan Jensen sai tehomerkinnän, sillä hän syötti Ilmari Niskasen maajoukkueuran avausmaalin.

FC Augsburgissa pelaava Jensen debytoi A-maajoukkueessa maaliskuussa 2017. Takana on nyt 16 maaottelua, joista vain yhdessä (ystävyysottelu Maltaa vastaan maaliskuussa 2018) Jensen on pelannut täydet 90 minuuttia. Tehot maajoukkueessa ovat huimat: seitsemän maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Kun 655 pelattua minuuttia maajoukkueessa muunnetaan täysiksi otteluiksi, saadaan tulokseksi hieman reilut seitsemän täyttä ottelua. Jensen on siis osunut keskimäärin lähes kerran/90 minuuttia. Kun harjoituspelit otetaan pois laskuista, on tahti vielä hurjempi: maali keskimäärin 77 minuutin välein. Viime aikoina Jensen on tuntunut toistuvasti löytävän tiensä oikeaan paikkaan oikealla hetkellä.

Kun Nations Leaguea on pelattu nyt neljä täyttä kierrosta, on Jensen kolmella maalillaan koko kilpailun maalitilastossa jaetulla neljännellä sijalla. Kärkipaikkaa maalipörssissä pitää kuusi maalia tehnyt Norjan Erling Braut Håland. Toisena on Israelin Eran Zahavi, joka teki keskiviikkona Slovakiaa vastaan hattutempun ja nosti maalisaldonsa viiteen.

Neljä maalia ovat tehneet Färsaarten Klaemint Olsen ja Slovenian Haris Vukcic (myös hattutemppu eilen), mutta he pelaavat D- ja C-liigoissa, eli Suomea alemmilla sarjatasoilla. Allaolevassa twiitissä huomioidaan vain A- ja B-liigat, ja siinä Jensen on maalipörssissä jaetulla kolmossijalla. Kolmeen maaliin ovat pystyneet Jensenin tavoin muun muassa Belgian Romelu Lukaku, Portugalin Diogo Jota, Norjan Alexander Sørloth sekä veljeskansa Viron Rauno Sappinen.

– Ei ole huono fiilis. Tänään oli tosi vaikea peli, mutta me puhuttiin jo jengin kanssa, että on hyvän jengin merki, jos voittaa vähän huonommallakin pelillä, Jensen hehkutti ottelun jälkeen V Sportin haastattelussa.

– Ei nämä kaksi peliä mitään huippusuorituksia olleet, mutta otettiin kuusi pistettä, joten totta kai on hyvä fiilis.

– Totta kai hyökkäävänä pelaajana haluaa aina tehdä maaleja. Nyt osui mun kohdalle, mutta isoin ansio maalista kuuluu ”Temelle” (Teemu Pukki).