Haka otti äärimmäisen tärkeän voiton TPS:stä Veikkausliigan häntäpäässä

© Kuva: Juha Tamminen

Valkeakosken Haka otti todella tärkeän voiton, kun se kukisti TPS:n maalein 2−1 Veikkausliigan ainoassa pelissä perjantaina.

Isännät siirtyivät johtoon Luiyi de Lucasin maalilla kymmenen minuutin pelin jälkeen Anton Popovitchin kulmapotkusta. Popovitchin isä, Hakan seuraikoni Valeri nimettiin suomalaisen jalkapalloilun hall of fameen ennen ottelua.

Kokonaisuudessaan Haka hallitsi avausjaksoa, eikä TPS päässyt juuri tekopaikoille muutoin kuin puolen tunnin kohdalla tulleella puskulla.

Toiseen jaksoon turkulaiset tulivat aivan uudella sisukkuudella. Joukkue oli tunnin kohdalla perättäisissä paikoissa erittäin lähellä maalintekoa, mutta Hakan maalissa Jakob Tånnander teki kaksi upeaa torjuntaa.

Lopulta TPS sai palkkion rynnistyksestään, kun Rasmus Holma puski pallon Hakan verkkoon 64. minuutilla.

Haka vastasi kuitenkin ottelun viimeisestä maalista. Jami Kyöstilä syötti, ja Salomo Ojala viimeisteli voittomaalin 79. minuutilla.

TPS:n leirissä tappio oli kova pettymys. Voitolla Palloseura olisi noussut tasapisteisiin Hakan kanssa. Nyt TPS on kuusi pistettä Hakan perässä toiseksi viimeisellä sijalla.

− Tärkeä matsi ja se tiedettiin ennen ottelua. Harmittaa. Tasainen ottelu, mutta Haka oli kliinisempi. Meillä oli varmaan enemmän maalintekopaikkoja, mutta he pistivät tehokkaammin sisään, TPS:n Holma surkutteli Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Hakan leirissä voittomaalin tehnyt Ojala oli syystäkin iloisemmalla tuulella.

− Maistuu tosi hyvälle. Tasainen vääntö, eikä maalipaikkoja paljon ollut. Alku oli meiltä tosi hyvä, hallitsimme ja loimme paikkoja. Ensimmäisen maalin jälkeen peli tasoittui, Ojala sanoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.